Četvrtak, 15 travnja

Upala upale kemijske pluća

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Kemijska upala pluća uzrokovana je ulazom kemijskih tvari u svijet malih bronhijalnih i plućnih alveola. Najčešće je kemijska upala pluća uzrokovana prodorom plućnog svjetla iz vlastitog sadržaja želuca – takozvanom “želučanom svjetlu”. asfiksirajuća upala pluća. Njegov nadražujući učinak je neposredan ili može dovesti do produljenog truljenja, što dovodi do teške bakterijske upale pluća. Stoga je prognoza bolesti vrlo ozbiljna i već u prvoj fazi bolesti postoje smrtni slučajevi.

Vrste kemijske upale pluća

Pojava akutne upale pluća (Mendelssohnov sindrom) uzrokovana je neposrednom reakcijom klorovodične kiseline u plućne alveole i intersticijalnog tkiva do penetracije sadržaja želuca u pluća, nakon čega slijedi bakterijska infekcija uzrokovana nitsching procesom hrane iz želuca , Ova vrsta kemijske upale pluća je najčešća i utječe uglavnom na operaciju nakon operacije želuca, koji su izgubili svijest ili su bili oživljeni.

Lipidna upala pluća je obično uzrokovana produljenom uporabom laxatives na osnovi ulja ili kapi masnog nosa. U ovoj vrsti upale, intersticijalno tkivo pluća razvija se u upalne masne granule.

Otrovna upala pluća uzrokovana udisanjem para ili plinova ili opojnim sredstvima otrovnim za dišni sustav. Radi se uglavnom o trovanju profesionalno povezanih osoba ili osoba ovisnih o lijekovima za inhalaciju.

Simptomi kemijske upale pluća

Simptomi glupane upale pluća su:
– cijanoza,
– tahikardija,
– bilateralni konstrikcije, uglavnom u podnožju pluća,
– kasniji simptomi su groznica, kašalj.

Liječenje kemijske pneumonije

Liječenje kemijske pneumonije sastoji se u intubiranju pacijenta i ekstrakciji rastresenog sadržaja želuca. Pacijent se podvrgava terapiji kisikom i primjenjuju se antibiotici širokog područja djelovanja.

Prevencija kemijske upale pluća

Prevencija gutljajne upale pluća temelji se na razumnoj upotrebi lijekova kod bolesnika s oštećenim refleksima da proguta bočni položaj pacijenta, na pr. od strane liječnika ili ljekarnika. bez svijesti i na profilaktičku uporabu antibiotika sa širokim rasponom učinaka, naročito na anaerobiju, na pr. Penicilini .
Zhaneta Malec

Komentari Kemijska upala pluća

mogu se kupiti od 2009-02-26 16:50

Kašalj još uvijek ide, još uvijek kašljujem. Želio bih dodati da ne pušim cigarete. Molim vas, savjetujte mi koje bi testove trebalo provesti?

About Lucija Pretić
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *