Subota, 8 svibnja

Uloga crpke Ispunjava zahtjeve vladavine zakonske komore

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Ebsteinov sindrom je rijedak kongenitalni defekta srca, povezan s poremećajem razvoja trikoptidnog ventila, što uzrokuje regurgitiranje i povećanje pravog atrija na račun desne klijetke. Ebsteinov sindrom je često povezan s atrijskim septalnim defektom.

Nedostatak tricuspidnog ventila sastoji se u pomicanju dijela desnog vlaknastog prstena i latica ventila u desnu klijetku. Pokretne zaklopke ventila dijele desnu komoru na dva dijela: desnu atomiziranu komoru i pravu odgovarajuću komoru. Zid prve često vlakna i nema sposobnost skupljanja. Uloga pumpe ispunjava ispravna komora.

U Ebsteinovom sindromu, desni atrija je velika šupljina sastavljena od desnog atrija i desnog atomiziranog dijela ventrikula. Zbog malog volumena desne klijetke, krv baca u plućni prtljažnik je smanjena. Krvar struje u desnu klijetku također je oštećen jer postoji mehanička prepreka uzrokovana nepravilno raspoređenim laticama i nenormalnim radom cijelog atrija.

Pored toga, pojavljuju se srčane aritmije kao što su napadaja tahikardije i vodljivi poremećaji.

Prognoza momčadi Ebstein

Pacijenti umiru u mladosti ili u ranom djetinjstvu. Rijetko preživljavaju duže vremensko razdoblje. Preživljavanje ovisi o stupnju deformacije desne polovice srca.
Monika Kozak

Komentari grupe Ebstein

Rafal | 2009-09-04 14:45

Bolesna sam u dobi od 27 godina. Međutim, čekam transplantacije srca, jer je moje srce već jako bolesno, ne mogu se penjati stubama – svakodnevno mi nedostaje snaga.

Ania | 2009-11-09 12:06

I ja sam godinu dana nakon operacije Ebsteine 🙂 i sve je u redu. Imam 24 godine i ja sam u tišini :-).

Zeta | 2009-12-02 12:51

Prije pet godina saznao sam da pripadam ovoj maloj grupi, danas imam 34 godine i koliko sam znanje o tom nedostatku, kao na dan otkrivanja, doktori, osim što neće raditi moj slučaj, ne daju mi ništa informacije o mojem zdravstvenom stanju (oni su koristili konzervativni tretman i promatrali) Rekao je da je takva moja ljepota samo šteta što imam sve gore i gore svaki sljedeći dan, umjesto da ga u potpunosti uživam: (((primijenili konzervativni tretman i promatrali) takav šteta)

anita36 | 2009-12-09 07:04

Dobrodošli. Imam operaciju prije 8 godina. Bilo je potrebno popraviti je, osjećao sam se kao da moram, osjetio sam šamar, često mi je nosila krv. Imala sam sina prije operacije. carski rez. bilo je to tijelo koje je oštetilo već slabo srce. Liječnici su preporučili da se tišina ukloni. Današnji sin ima 11 godina.
Danas se osjeća dobro, čak i na diskoteku odlazimo s polukatu 🙂 Pozdravljam vas.

About Lucija Pretić
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *