Subota, 8 svibnja

U kroničnom obliku se preporuča terapija kisikom

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Plućna upala pluća obično je uzrokovana inhalacijom anorganskih prašina. Oni su klasificirani kao profesionalne i kronične bolesti. Pollene su uzrokovane prašinama koje onečišćuju radnu okolinu. Zatim ulaze u dišne puteve. Obično se zaustavljaju u nosu iu gornjem respiratornom traktu, odakle se izlučuju s ispušnim zrakom.

Aerosoli s promjerom manjim od 2 μm ulaze u plućne alveole. Topljiva prašina apsorbira se u krv i netopljiva prašina se taloži u limfnim čvorovima i apsorbira makrofagi.

Particioniranje pneumokonioze

Pneumonija se može podijeliti na kolagenu i ne-kolagenu pneumokoniozu. Anthers kolagena predstavljaju silikozu i azbest. Prašina na iritaciju pluća ima fibrozna svojstva.

Svaka fibroza plućnog tkiva je žarišna duljina. Noduli su promjera nekoliko milimetara. Izrađene su od koncentričnih kolagenskih vlakana. U sredini postoje promjene hialita. ChtaG_BX prikazuje kristale silicijevog dioksida. U obliku progresivnih nodula, oni se spajaju u opsežne promjene.

Fibrosis se javlja u donjim dijelovima pluća. U gornjem dijelu pluća, emfizem se često razvija. Ne-kolagenski anteri uzrokuju barij sulfat ili kositarni oksid. Nadražujuća prašina ima slab vlaknasti učinak.

Mnoštvo rudara ugljena uzrokuje inhalacijom minske prašine. Njihova glavna značajka je plućna fibroza malog fokusa. Silikoza je pneumokonioza obilježena genetskom predispozicijom. Prisutnost silicijevog praha detektira se u plućima. Azbestozu karakterizira karakteristična fibroza.

Simptomi pneumokonioze

Pneumonijaža pluća se postupno razvija. Imaju skriveni početak i polagani tijek. Već dugi niz godina možete osjetiti sve veću senzaciju. Neke profesionalne bolesti su akutne i vrlo burne. Nastaju tijekom udisanja štetnih plinova. Nakon takvog početnog akutnog razdoblja, postoji slabo obećavajuće “razdoblje tišine”. Slijedi razdoblje katastrofe – disnepne i plućni edem.

Liječenje pneumokonioze

Koriste se visoke doze glukokortikosteroida za liječenje akutne pneumokonioze. Terapija kisikom preporučuje se u kroničnom obliku. Sprječavanje štetnih utjecaja prašine temelji se na tehničkoj prevenciji, tj. Uklanjanju izvora prašine i uporabi zaštitnih maski.
Monika Kozak

– Opća dijagnostika unutarnjih bolesti “, E. i A. Brush, izd. PZWL, Varšava.
– Internet za stomatologe “, G. Oehler, W. H. Krause, urednik PZWL, Varšava.

About Lucija Pretić
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *