Triurna živčana neuralgija

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Karakteristična značajka tricuspidne neuralgije živčanog sustava je paroksizmalna incidencija, ali u intervalu između takvih stanja pacijent ne prijavljuje bilo kakve bolesti. Bolovi su vrlo teški i nasilni, opisani kao spaljivanje i pečenje, a pojavljuju se na području koje je privlačno jednim ili više grana trigeminalnog živca. Napad obično traje manje od nekoliko minuta, rijetko više od desetak.

Učestalost neuralgije trigeminalnih živaca varira od nekoliko u mjesecu do nekoliko epizoda po danu. Tijekom takvog napada, ponekad se pojavljuju mišići lica i grčevi čeljusti i suzenje na strani boli. Pacijenti se žale na senzibilizaciju kože lica. Ponekad je moguće dodirivati određene dijelove (npr. Stroj, uređaj itd.). obraz, usne, nos) izazivaju napadaje.

Povoljni čimbenici su: brijanje, pranje lica, govorenje, smijeh, jedenje, žvakanje, trauma ili četkanje zuba. Vrlo rijetko, bolest je sekundarna u prirodi (npr. Bolest dišnog trakta ili bolest dišnog trakta) i simptomi respiratornog trakta mogu se promatrati na obje strane. u toku multiple skleroze). U trigeminalnoj živčnoj neuralgiji često se javljaju remisije, tj. Remisiju bolesti ili remisiju bolesti. duže vremenske periode bez pojave napadaja, takvi prekidi mogu trajati i nekoliko mjeseci ili godina.

Prepoznavanje neuralgije trigeminalnog živca

Zbog karakterističnog mjesta boli, dijagnoza nije teškoća. Razlikovanje trigeminalne neuralgije treba uzeti u obzir upale zuba i paranazalne sinuse, herpes s tipičnim kožnim lezijama na području lica, kranijalnom živčanom neuralgijom IX, tumorima nekih cerebralnih struktura, multipla sklerozom, malformacijama arterijskih krvnih žila (npr. mozak, skleroza krvnih žila, skleroza krvnih žila, skleroza krvnih žila, skleroza krvnih žila). Glavni razlozi za to su: aneurizme bazalne arterije, moždani udar mozga i pritisak na tricuspidni živac.

READ  Zašto dobijemo težinu?

Postoje posebno razvijeni kriteriji za uspostavu pravilne dijagnoze trigeminalne neuralgije: napad napadaja glavobolje mora trajati od djelića od dvije do dvije minute i pokriva područje koje se opskrbljuje živcima pomoću najmanje jedne grane trigeminalnog živca.

Bol mora biti jaka, teška ili uzrokovana provokativnim čimbenikom koji utječe na područje lica. Također treba isključiti uzroke drugih bolesti, au dijagnosticiranju abnormalnosti u neurološkom pregledu isključuje dijagnozu spontane neuralgije trigeminalnog živca.

Liječenje trigeminalne neuralgije

U terapiji neuralgije trigeminalnog živca, karbamazepin, eventualno fenitoin, klonazepam ili valproična kiselina. Nova generacija lijekova protiv epilepsije koristi se za liječenje topiramata, lamotrigina ili gabapentina. Baclofen se također koristi u trigeminalnoj živčani neuralgiji.

Unatoč brojnim lijekovima koji se koriste u terapiji neuralgije trigeminalnog živca, oni često nisu učinkoviti. Preporuča se akupunktura i može se izvesti kirurški zahvat koji se sastoji od ne-kranijalnog oštećenja grane trigeminalnog živca ili gangliona koji je odgovoran za pojavu simptoma bolesti. Ako postoji uzrok u posudi za prešanje, tlak međusobno mora biti kirurški smanjen.

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 574 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*