Subota, 8 svibnja

To uzrokuje osjećaj daha u bolesnoj osobi

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Terapija tahikardije karakterizira iznenadno ubrzanje brzine otkucaja srca od 160-220 otkucaja u minuti. To uzrokuje da se pacijent osjeća bez daha, ima vrlo brzo srce, ima latentnu bol i čak izgubi svijest. To je uzrokovano činjenicom da ritam srčanog mišića (radi na višoj frekvenciji uzbude) preuzima dodatna arterija noktiju.

Ovisno o lokaciji offshore centra, ističe se:

Ventrikularna paroksizmalna tahikardija

Uzroci ventrikularne paroksizalne tahikardije
Atrofična tahikardija može biti uzrokovana i srčanim i ne-sklerotičnim čimbenicima. Ventricularna tahikardija gušterače najčešće je inicirana organskim oštećenjem miokarda. Obično se javlja kao simptom miokarditisa, bolesti koronarne arterije i kardiomiopatije. Tijekom paroksizalne tahikardije, poliurije je karakterističan fenomen koji se javlja nakon otprilike 15 minuta napada i završava nakon prolaska. Međutim, ako se tijekom napada nastavi šok ili zatajenje srca, pojavljuje se štipaljka i tek nakon zaustavljanja tahikardije prolazi polinurija.

Liječenje ventrikularne paroksizalne tahikardije
Liječenje se temelji na elektroterapiji (električnoj kardioversiji) ili farmakoterapiji (antiaritmici).

Supraventrikularna paroksizmalna tahikardija

Supraventrikularna paroksizmatska tahikardija (Tachycardia paroxysmalis supraventricularis) može biti atrijska ili čvorana. To se javlja kao rezultat pušenja, upotrebe raznih tvari (kava, alkohola), kao i tijekom bolesti srca, vegetativne neuroze, gastrointestinalnih poremećaja ili hipertireoze. Također se javlja u bolesnika s Wolff-Parkinson-Whiteovim sindromom.

Tijekom tahikardije pacijent osjeća ubrzan rad srca, kratkoća daha ili bol na sternumu. Srčani šok ili zatajenje srca javljaju se rjeđe nego u ventrikularnoj tahikardiji. Slabost ili nesvjestica mogu se pojaviti kao posljedica smanjenja krvnog tlaka. Pacijent je tada blijed, znojan i hladno. Tijekom pauze pacijenta ima srčani udar.

Prognoza u supraventrikularnoj tahikardiji obično je dobra. Traje od nekoliko do nekoliko desetaka sati, pa čak iu izuzetnim slučajevima traje nekoliko dana i spontano se rješava. Najzadovoljniji je česti ponavljanje napada koji vjerojatno neće dovesti do šoka ili zatajenja srca.

Liječenje supraventrikularne tahikardije Prevencija povrata ventrikularne tahikardije je izbjegavanje patogenih čimbenika (npr. Atrijska fibrilacija, atrijska fibrilacija, atrijska fibrilacija). Također je važno osigurati da pacijent nije izložen prestanku pušenja i preventivnoj farmakoterapiji.

Liječenje supraventrikularne tahikardije je višestruko i temelji se na sljedećim lijekovima: blokiranje beta-adrenergičkih receptora, glukokardija, rayolphic derivate, kinidin. Može se izvoditi i pomoću cervikalne sinusne masaže, liječenja Valsalva, tlaka oka ili primjene pilokarpina.
Zhaneta Malec

Komentari Učestalost napada

Agnieszka | 2011-10-20 09:55

Moj sin ima 16 godina i bio je primljen u školu krštenja. Odveli su ga u Centar za dječje zdravlje, tretirao ga s elektrosistemAsami, ali liječnici nisu mi rekli što će mu se dogoditi. Gledajući uljez, još uvijek ne tražim ništa više od nekoliko.

Anna | 2011-11-10 19:49

Godinama sam imala supraventrikularnu tahikardiju od ranog djetinjstva (i poremećaj ritma kod rođenja), tako da nitko ne bi trebao reći da je riječ o cigaretama i alkoholu, jer pušim, ali kao dijete radim dobro;) Liječenje – ablacija . Ništa nije u suglasju s člancima u mom slučaju.

Barbara | 2011-12-12 21:05

Imala sam Czękurcz otkad sam imao 9 godina (sada imam 54), napadaji su izašli nakon stresa, umora, nervoze. Koliko god se može reći, to što ga nikada nije liječio niti jedan liječnik, sve ove godine tableta bioreze (izoptina). Konvulzije se ponavljaju na različite načine. Budući da sam trudna čak i svaki tjedan, sad sam drugačiji, ali uvijek sam spreman i imam tablete od sebe, ponekad je potrebno nekoliko minuta, ponekad i nekoliko sati. Tada imam veliku želju i osjećam se vrlo umorno.
Aaa još uvijek mora dodati sa svim vrstama studija koje su pokazale da je srce majki zdravo. nema nedostatak i bolest i dalje postoji.

About Lucija Pretić
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *