LJEPOTA

Tip I Samosvjesni poremećaji višestruke žljezdane smrti I

Autoimuni poliglandularni sindrom tipa I početno se manifestira kroničnom gljivičnom upalom sluznice i kože uzrokovanim Candida albicans gljivama.

Najčešće se lezije nalaze na noktima, na sluznici usne šupljine i anusa. Infekcija je rekurentna i teško liječiti. Obično se prva epizoda pojavljuje prije završetka 5. epizode. dobi.

Hipoparatireoidizam s tipičnim simptomima obično se razvija prije 10. godišnjice izbijanja hipoparatireoza. i mogu proizaći iz uništavanja paratiroidnih struktura antitijelima usmjerenim protiv struktura receptora kalcija. Inaktiviranje nadbubrežne žlijezde obično se razvija nešto kasnije, u dobi od 10-15 godina, ali ponekad se simptomi promatraju tek u trećem desetljeću života.

Stanja glukokortikosteroida i mineralokortikosteroida obično se javljaju istovremeno, rjeđe u nekoliko godina. Ponekad, u tijeku autoimunog tipa I sindroma višiglane insuficijencije, zapažaju se i poremećaji povezani s autoimunim oštećenjem drugih tkiva i organa.

Simptomi bolesti štitnjače, dijabetes tipa I, hipoparatiroidizam, jednostavna urea, albinizam, malapsorpcijski sindromi, autoimuni hepatitis, kolelitijaza ili maligna anemija opazivaju se rjeđe tijekom autoimunog multiglampularnog sindroma tipa I. Pored toga, rožnice i konjuktivitisa, progresivni miopatija, distrofija noktiju, glomerulonefritis s glomerulonefritom koji rastapa membranu može se razviti.

Dijagnoza autoimunog sindroma multigroupalne insuficijencije tip I

Dijagnoza autoimunog poliglandularnog sindroma tipa I moguće je nakon potvrde kronične sluznice i upale kože, autoimune hipoparatireoze i adrenalne insuficijencije (Addisonova bolest). Kako bi se identificiralo autoimunosni sindrom tipa I hipotenzije, trebalo bi potvrditi dvije od tri bolesti, au slučaju braće i sestara treba potvrditi samo jedan.

Razlikovanje autoimunog sindroma hipoplazije tipa I treba uzeti u obzir brojne bolesti koje mogu imati slične kliničke simptome, posebno ako su povezane s autoimunim odgovorom s formiranjem protutijela protiv vlastitog tkiva.

Liječenje tipa I autoimunog sindroma multipranularne insuficijencije

Terapijsko upravljanje autoimunim poliglampularnim nedostatkom tipa I temelji se na nadopunjavanju nestalih hormona i liječenju drugih bolesti koje mogu postojati zajedno.

Liječenje mikoze s ketokonazolom općenito je djelotvorno, ali može dovesti do ili pogoršati postojeću nadbubrežnu insuficijenciju.

Prognoza u autoimunom multigroupalnom sindromu insuficijencije tip I

Prognoza u autoimunosnom sindromu poliglampularne insuficijencije tipa 1 ovisi o težini osnovnih abnormalnosti i mogućoj koegzistenciji drugih patoloških stanja.

Ispravno liječenje autoimunog tipa I sindroma multiglampularne hipotenzije je osnovni eksponent koji poboljšava opću prognozu. Dugotrajna bolest može dovesti do komplikacija.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *