LJEPOTA

Tima policijskih jajnika

Da bi se utvrdila dijagnoza sindroma policističnih jajnika, trebalo bi isključiti ostale uvjete sa sličnim kliničkim i laboratorijskim simptomima (npr. Bolest sindroma jajnika). među ostalim bolesti s povećanom koncentracijom prolaktina u serumu, Cushingov sindrom, tumore koji se oslobađaju androgenom, abnormalnosti štitnjače, primarnim i sekundarnim insuficijencijama jajnika, dijabetesom tipa 2 ili pred-dijabetesom, ne-klasičnom hipertrofijom nadbubrežne žlijezde).

Dijagnoza sindroma policističnih jajnika moguće je s najmanje 2 simptoma: rijetke ili bez ovulacija, kliničkih ili biokemijskih značajki povećane koncentracije androgena u tijelu, koje se nalaze u ultrazvučnom pregledu višestrukih jajnika (ultrazvuk treba obaviti u prvih dana menstruacije ciklus, rezultati mogu biti krivotvoreni kod žena koje uzimaju oralnu kontracepciju).

Liječenje policističnog sindroma jajnika

Sindrom policističnih jajnika tretira se metodom koja ovisi o očekivanom terapeutskom učinku (trudnoća, regulacija menstrualnog ciklusa ili smanjenje simptoma, osobito abnormalne kose).

Glavni cilj terapije policističnog sindroma jajnika je smanjiti razinu androgena u tijelu i eliminirati metaboličke učinke njihove prisutnosti i djelovanja. Zbog kronične prirode bolesti, liječenje je dugotrajno i pokriva gotovo cijelo reproduktivno razdoblje pacijenta. Prekid terapije je povezan s rizikom od komplikacija i ponavljanja prethodnih bolesti.

U nefarmakološkim postupcima sprječava prekomjernu težinu ili pretilost smanjujući tjelesnu težinu fizičkim naporima i odgovarajućom prehranom. Lijekovi se upotrebljavaju za inhibiranje proizvodnje ili inhibiranje djelovanja androgena (npr. Ciproteron, spironolakton), dvokomponentni Tabletki Antykoncepcyjne, stimulatori jajnika, metformin (u prekomjernoj težini i pretilih bolesnika).

U nekim slučajevima preporučuje se kirurško liječenje smanjenjem težine jajnika (npr. Smanjenjem težine jajnika). u žena bez ovulacije, unatoč prikladnom tretmanu).

Komplikacije i prognoza sindroma policističnih jajnika

Među komplikacijama koje se razvijaju tijekom sindroma policističnih jajnika su neplodnost, rast i rak sluznice maternice, kao i ubrzani razvoj ateroskleroze i rano pojavljivanje kardiovaskularnih bolesti.

Zbog trenutnih simptoma povezanih s povišenim koncentracijama androgena u tijelu, pacijenti se žale na nisko samopoštovanje i depresivno ponašanje.

Prognoza sindroma policističnih jajnika ovisi o ishodu liječenja. Trudnoća u žena s policističnim sindromom jajnika nije neuobičajeno u trećem desetljeću života, ali postotak trudnoća kod starijih pacijenata je znatno niži.

Bolesne žene imaju veću vjerojatnost da će imati rani pobačaj i prerano rođenje. Međutim, nema podataka o tome da li adekvatno liječenje višestrukog sindroma jajnika štiti od komplikacija metaboličkog sindroma.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *