Subota, 8 svibnja

Subkutana euroazijska tolerantna raznolikost

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Subkutani niz lupus erythematosus karakterizira pojava tumora u potkožnom tkivu. Koža koja pokriva abnormalnost ne smije se mijenjati ili može nalikovati kliničkom lupus erythematosusu. Na dermalno-epidermalnoj granici (štoviše, u vaskularnim zidovima) prisutni su imunoglobulinski naslage i komplement.

Simptomi subkutane raznolikosti lupus erythematosus

Osnovne lezije kože su tumori koji se nalaze u potkožnom tkivu, koji, kada su uvučeni, ostavljaju stalne deformacije i deformacije. Potkožna varijanta lupus erythematosusa obično se nalazi na licu, ramenima i bedrima, rjeđe na stražnjici iu području sakralne kralježnice.

Oštećenja kože često prate ograničeni niz lupus eritematosusa, a obično su prisutni klinički znakovi drugih sustava i organa. Ponekad je potrebno promatrati u smjeru razvoja sistemskog lupus eritematosusa.

Otkrivanje subkutane varijante lupus erythematosus

Subkutani niz lupus erythematosus dijagnosticira se na temelju kliničkih značajki promatranih abnormalnosti kože i tipičnog mjesta. Osim toga, važno je provesti imunopatološko ispitivanje zahvaćenih tkiva i pokazati određena imunološka obilježja bolesti.

U diferencijalnom procesu potkožne varijante lupus erythematosus, potrebno je uzeti u obzir upale potkožnog tkiva, koje se javljaju na drugačiji način, na pr. u vezi s pankreatitisom. Osim toga, nodularni vaskulitis se mora isključiti.

Liječenje subkutane varijante lupus erythematosus

Osnovni pripravci koji su vrlo učinkoviti u liječenju subkutane raznolikosti lupus erythematosus su anti-malarija. Tijekom upotrebe tumori brzo nestaju.

Ako generalizirani lupus eritematosus koegzistira s potkožnim različitim lupus eritematosusom, potrebno je istodobno davanje glukokortikosteroida u monoterapiji ili u kombinaciji s pripravcima koji oslabljuju odgovor imunološkog sustava (imunosupresivna sredstva).
Mariusz Kłos

About Lucija Pretić
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *