Četvrtak, 15 travnja

Sneddonov sindrom terapija nije učinkovit

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Sneddonov sindrom očituje se kožnim oštećenjima u obliku crveno-plavih mrlja, koje oblikuju retikulozno. Oblik spotova se ne mijenja. Osim toga, postoje i razni simptomi središnjeg živčanog sustava, najčešće prijelazne prirode. Osim toga, mogu se pojaviti i venozni ulkusi, stvaranje venske trombe i plućna embolija.

Klinički tijek Sneddonovog sindroma s uključivanjem unutarnjih organa, npr. Sneddonovog sindroma. Bubrega, srca, uobičajeno je, ali su abnormalnosti diskretne i stoga se ne opažaju klinički znakovi. U nekim slučajevima, lupus antikoagulant se opaža u serumu pacijenata, iako Snedtonov sindrom nije povezan sa sistemskim lupus erythematosusom. Tijek bolesti je obično kroničan, dugotrajno, ali komplikacije u obliku moždanog udara mogu dovesti do smrti pacijenta.

Prepoznavanje Sneddonovog sindroma

Dijagnoza Sneddonovog sindroma je moguća nakon otkrivanja vazodilata u mreži (s tipičnom morfološkom slikom tkiva koja se nalaze dublje) i simptoma povezanih s abnormalnim funkcioniranjem središnjeg živčanog sustava.

U diferencijaciji Sneddonovog sindroma prisutnost anticardiolipinovog sindroma (karakteristična protutijela prisutna u krvnom serumu i ostali simptomi koegzistiraju), nodularni arteritis i sistemski lupus eritematosus (osobito u oblicima koji se javljaju uz prisutnost lupus antikoagulansa u krvnom serumu) treba isključiti.

Liječenje i prognozu Sneddonovog sindroma

Sneddonova terapija sindroma nije učinkovita, primjena glukokortikosteroida i imunosupresivnih preparata nema blagotvornih terapeutskih učinaka.

Kao profilaktička mjera upotrebljava se acetilsalicilna kiselina. Prognoza u Snedtonovom sindromu nije uspješna, bolest je kronična. Postoji visoki rizik od moždanog udara, što je opasno za zdravlje i život pacijenata.

About Lucija Pretić
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *