Četvrtak, 15 travnja

Slimming dijete

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Slimming dijete

Pretilost je metabolički poremećaj koji sada postaje epidemija. To je stanje, ili više, multifaktorska bolest, uglavnom zbog genetske i okolišne predispozicije. Pretilost je uzrokovana nižom tjelesnom aktivnošću kombiniranom s procesiranom hranom s visokom kaloričnom vrijednošću.

Pretilost nosi rizik od mnogih drugih bolesti, osobito kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, tumora, koje su bolesti koje trenutno uzrokuju najveći broj smrtnih slučajeva. Osim toga, i pretilost i ove bolesti smanjuju udobnost i očekivano trajanje života. Zato je toliko važno spriječiti pretilost i prekomjernu težinu te ih učinkovito tretirati.

Svaki pacijent treba liječiti pojedinačno. Liječenje pretilosti mora uzeti u obzir dob, spol, dob, tip pretilosti, kao i vrstu metaboličkih poremećaja kao što su dijabetes, dislipidemija i hipertenzija. Osnovna pretpostavka liječenja pretilosti je postizanje negativne dnevne energetske ravnoteže. To znači manje hrane i više fizičke aktivnosti. Samo ako smanjenje kalorija nije zadovoljavajuće, mogu se poduzimati farmakološke mjere i, u slučaju takozvane “smanjenje kalorija”, može se izbjeći smanjenje unosa kalorija. giant pretilost, kirurško liječenje. Liječenje treba provoditi sustavno i umjereno, a sastoji se od smanjenja težine od 5 do 15% tijekom razdoblja od 3 do 6 mjeseci.

Liječenje pretilosti je, prije svega, smanjenje energije. Budući da je teško prilagoditi se promjenama u prehrani i načinu života, još se traže nove metode, uključujući bilo koju “čudotvornu prehranu” i “čudo mjere”. Nažalost, to su samo fantazije, nema takvih prekrasnih načina, ionako ih nitko još nije otkrio. Mnoge dijete nisu u skladu s aktualnim preporukama za zdravu prehranu i stoga mogu biti štetne. Najštetnije su one komponente prehrane, dijetalne proteinske masti, odvojene dijete i dijeta za izgladnjivanje.

Niska energetska ishrana

Kako bi se smanjila tjelesna težina, preporučuje se prehrana koja sadrži 1000-1200 kcal dnevno za žene i 1400-1800 kcal dnevno za muškarce.

Negativna energija od 500-1000 kcal dnevno može rezultirati Weight Loss od otprilike 0,5 do 1 kg tjedno. Međutim, pravilna prehrana s niskim udjelom energije mora biti u skladu s načelima zdrave prehrane. Stoga mora sadržavati odgovarajuće količine bjelančevina, ugljikohidrata i masti i biti bogato vitaminima i mineralima. Preporučene količine su: 25-30% masti, od kojih je manje od 7% zasićenih masnih kiselina, 15% proteina i oko 50-60% ugljikohidrata.

Predlaže se smanjiti potrošnju životinjskih masti i visoko-GI ugljikohidratnih namirnica u niskoenergetskoj prehrani i istodobno piti više vode i jesti više povrća. Povrće je vrijedan izvor vitamina, minerala, flavonoida i vlakana. Posebno se preporučuje ovaj posljednji sastojak, jer se čini da se pijemo brže, dok se apsorpcija glukoze smanjuje, a njegova koncentracija nakon obroka, što zauzvrat čini nas manje lučenje inzulina. Topljiva vlakna također smanjuju razine serumskog kolesterola i triglicerida. Najvažnije je ovdje smanjiti hiperinzuliniju, jer inzulin povećava apetit, pa potiče konzumaciju glukoze u masnom tkivu, istodobno smanjujući potrošnju mišića što je faktor koji otežava mršavljenje.

Nepravilno odabir proizvoda tijekom prehrane može uzrokovati nedostatke vitamina i elemenata u tragovima.

Korištenje niske energetske prehrane omogućuje smanjenje tjelesne težine za 10% početne težine. Međutim, što je duže korišteno, manja će biti smanjenje težine. Nakon nekoliko godina, također je moguće vratiti se na početnu masu.

Vrlo niske energetske dijete

Ako niska razina energije ne proizvodi očekivane učinke, može se koristiti vrlo niska energetska dijeta koja troši samo 800 kcal dnevno. Ova dijeta se naziva VLCD ili vrlo niska kalorična dijeta. Kao rezultat toga, muškarci mogu izgubiti do 2 kg tjedno, a žene do 1.5 kg. Međutim, kako bi učinci bili održavani nakon kraja razdoblja, morate promijeniti svoj stav prema jedenju općenito.

VLCD dijeta temelji se na industrijski pripremljenim praškastim dnevnim obrocima, koji se prije konzumacije miješaju s vodom. Indikacija za upotrebu takve prehrane je značajna pretilost, nužnost brzog Weight Loss, na pr. Prije operacije, učinci 1000 – 1500kcal dijeta su preniski. Ova dijeta ne bi trebala biti korištena kod djece, starijih osoba, trudnica i dojilja, u mozgu, poremećajima jetre i bubrega, dijabetesu koji ovisi o inzulinu, ili u slučajevima gdje ograničenje energije može nepovoljno utjecati na tijek bolesti.

Ova se prehrana primjenjuje u trajanju od 3 tjedna, a zatim treba pauzirati, tijekom tog vremena primijenjena je promijenjena dijeta tijekom 2 ili 3 tjedna, tj. Prehrana koja kombinira VLCD s prehrambenim proizvodima. VLCD postupak se zatim može ponoviti. Gubitak težine u ovom razdoblju dva do tri puta veći nego u istom razdoblju niske energetske prehrane.

Međutim, ova prehrana može povećati rizik žučnih kamenaca i dugotrajno korištenje ove niske energetske prehrane može dovesti do nedostatka vitamina i elemenata u tragovima.

Dijetornu hranu s niskim glikemijskim indeksom

Sve više govori o dijetama koje se temelje na proizvodima s niskim GI koji daju osjećaj sitosti, brže i dulje. Procjenjuje se da je vlakno sadržano u tim proizvodima odgovoran za taj učinak. Međutim, to još uvijek zahtijeva studije za potvrdu učinkovitosti. Posebno, da dosadašnja zapažanja ne bi osudila prehranu koja se temelji na proizvodima smanjene glikemijske vrijednosti da bi bila učinkovitija od prehrane s niskom razinom masti. Osim toga, glikemička vrijednost proizvoda se mijenja u usporedbi s drugim proizvodom. Zato je teško uspostaviti dijetu koja se sastoji od obroka smanjene glikemijske vrijednosti.

Jednokomponentne dijete

Najčešće se radi o voćnim dijetama, kao što su prehrana od jabuka ili grejp, ili povrće, poput “Voće”, “Voće” i “Voće”. Pletenica.

Glavni nedostatak tih dijeta je nedostatak drugih esencijalnih hranjivih tvari. Voće i povrće ne daju proteine, ne daju adekvatne količine kalcija, željeza, joda i vitamina. Baš kao mlijeko i rižina dijeta, oni ne daju minerale ili dijetalna vlakna. Mayo dijeta zabranjuje konzumaciju žitarica i voća, a Kopenhagena prehrana je toliko stroga da se može koristiti samo 2 tjedna. Ova dijeta troši veliku količinu mesa, jaja i crne kave.

Jednodijelne dijete često se preporučuje u različitim časopisima za boje za žene. Predlaže se da su brze i učinkovite u borbi protiv višak centimetara. Međutim, takve se dijete ne smije koristiti zbog negativnog utjecaja na tijelo.

Protein-mast dijeta

Protein-mast dijeta također se naziva niskim ugljikohidratima, optimalnom prehranom, kozmonautima, aviatorima, Atkins. Ova dijeta se temelji na 50-60% masti, 20-30% proteina i minimalni sadržaj ugljikohidrata od samo 20 do 50 g. Dakle, dijeta je slaba u prehrambenim vlaknima, vitaminima, mineralima i flavonoidima. Istodobno sadrži puno masti, osobito životinjskog podrijetla, a time i kolesterol u hrani, retinol i željezo. Dulja primjena ove posebne prehrane može dovesti do povećanja rizika od ateroskleroze, dovesti do toksičnosti ketoze, povećati rizik od bolesti jetre i bubrega zbog smanjenja količine kalcija u kostima.

Zanimanje u ovoj prehrani uglavnom je posljedica činjenice da dovodi do značajnog Weight Loss i poboljšanja metaboličkih rezultata. Bolji rezultati su postignuti nego s low-fat dijeta. Međutim, te se razlike opažaju tijekom prvih šest mjeseci primjene, a te razlike postaju značajno manje izražene kasnije. Pored toga, ova prehrana dovodi do povećanja LDL kolesterola, homocisteina, fibrinogena. Zbog toga se preporuča produljena uporaba ove prehrane.

Objavljena istraživanja grčkih znanstvenika također pokazuju da prevelika upotreba proteinske prehrane povećava rizik od smrti za 22%. To potvrđuju rezultati istraživanja švedskih znanstvenika koji su već 12 godina proučavali uporabu prehrane s niskim sadržajem ugljikohidrata i visoko proteina među 42 237 žena. Prema njihovim promatranjima, ove dijete povećavaju smrtnost za 11%. To su uglavnom kardiovaskularne smrti. U ovim istraživanjima potrošnja energije iz ugljikohidrata bila je u rasponu od 72% (10. centila) do 32.4% (90. U slučaju proteina, procjenjuje se da će to biti 10,4% odnosno 23%. S druge strane, studije provedene na skupini od 322 ljudi pokazuju da niska razina ugljikohidrata i mediteranska prehrana mogu biti alternativa prehrani s niskom razinom masnoće. Razlika u rezultatima ovih studija dokazuje da je još mnogo istraživanja potrebno pronaći kako protein dijeta utječe na ljudsko tijelo.

Odvojene dijete

Ova dijeta temelji se na teoriji da ne smijete kombinirati različite proizvode u jednom obroku. Ugljikohidrati s visokim glikemijskim indeksom ne smiju se kombinirati s masti u Montignacovoj prehrani. S druge strane, dijeta Diamond i Hay zabranjuju kombiniranje ugljikohidrata s proteinima. Međutim, sa znanstvenog stajališta, to razdvajanje proizvoda nije opravdano.

Izbjeglica

Ovo je najopasniji način za izgubiti težinu. To uzrokuje značajan gubitak težine, međutim, kao rezultat njegove uporabe, koncentracija ketonskih spojeva povećava, što apetit nakon nekog vremena nestaje. Postoje poremećaji u funkcioniranju organa, min srca, crijeva, bubrega, kao i poremećaja vode i elektrolita. Magnezij, kalij i natrij su vrlo opasni. Weight Loss ne odnosi se samo na gubitak masnoće, već i na tjelesnu masu bez vode i bez masti. Glad može dovesti do smrti.

Prednosti smanjenja težine

Liječenje pretilosti, i prehrambene i farmakološki, ima značajne prednosti. Metabolički parametri su poboljšani i rizik od kardiovaskularnih bolesti je smanjen.

Prednosti smanjenja težine od 10 kg

lipidi

 • smanjenje ukupne koncentracije kolesterola za 10%
 • smanjenje koncentracije LDL kolesterola za 15%
 • smanjenje koncentracije triglicerida za 30%
 • povećanje koncentracije HDL kolesterola za 8%

krvni tlak

 • smanjenje stezanja za 10 mm Hg
 • dijastolička redukcija za 20 mm Hg

dijabetes

 • Smanjenje koncentracije glukoze u krvi za 30-50%.
 • Smanjite HbA1c za 15%.
 • smanjenje rizika od razvoja dijabetesa melitusa> 50%

smrti

 • smanjenje ukupnog broja smrtnih slučajeva za 20-25%
 • 30-40% smanjenja broja smrtnih slučajeva zbog dijabetesa
 • Smanjenje smrti povezanih s rakom za 40-50%.

Weight Loss je bit prevencije pretilosti i liječenja hipertenzije, dijabetesa, dislipidemije i nekih vrsta raka. Smanjenje tjelesne težine također dovodi do poboljšanja trenutnog stanja zdravlja, simptoma kao što su Weight Loss nogu, bez daha, bolovi u koljenima i zglobovima kuka, osjećaj umora, hrkanje, prekomjerno znojenje i mnogi drugi obrnuti.

Zaključno, dobra prehrana je osnova za liječenje prekomjerne težine i pretilosti. Prava prehrana je ona koja smanjuje količinu energije. S medicinskog stajališta, ne postoji druga dijeta koja može sigurno podupirati smanjenje težine.

About Lucija Pretić
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *