Skupština gornjeg kuka

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Sindrom gornje prsne rešetke je reumatska bolest, ona se odnosi na neurovaskularne poremećaje koji nastaju kao posljedica pritiska na dijelove brahijalnog pleksusa (donjeg trupa) i subklavskih žila.

Ove strukture prolaze od vrata do aksilarne šupljine i mogu se komprimirati na ovoj visini između prednjih i srednjih sklonih mišića i strukture prvog rebra, između prve rebra i ovratnika, ili između razbijene alvebre ramena i tetivu prsnog mišića manjeg.

Na temelju gdje su neurovaskularne strukture bile potlačene, tradicionalno se razlikuju tri vrste sindroma gornje prsne košuljice, što je u kliničkoj praksi vrlo teško razlikovati.

Uzroci i simptomi sindroma gornje prsne rupice

Uzroci razvoja sindroma gornje prsne rupice obično su abnormalnosti ovih područja kongenitalne anomalije (npr. Prisutnost dodatnog grla maternice ili dodatnog pojasa tetiva). Simptomi sindroma mogu također biti posljedica uske raspodjele i pritiska na susjedne strukture, na pr. obloge, obloge ili obloge. u sportašima s dobro razvijenim mišićima u tom području.

Prve bolesti sindroma gornje prsne rupice tijekom procesa bolesti su senzorni poremećaji u obliku trnaca, patnje i boli na području inerviranog živčanom moždinom (uglavnom oko područja srčanog i malog prsta). Zatim se razvijaju poremećaji kretanja i atrofija mišića u područjima gdje inervacija potječe iz donjeg humerusnog brahijalnog debla (uglavnom živčanog lijevog nosa).

U nekim pacijentima mogu se pojaviti vaskularne lezije, u obliku tkiva ishemije uslijed arterijske kontrakcije ili kompresije, uključujući živčane strukture brachialnog pleksusa.

Prepoznavanje i liječenje sindroma gornje prsne rupice

Kako bi se pravilna dijagnoza u sindromu gornjeg prsnoga prsnog koša trebala provesti neurološki pregled i prikaz struktura brahijalnog pleksusa. Traženje pratećih kompresijskih jedinica (npr. U pravom smjeru, u pravom smjeru, u pravom smjeru, u pravom smjeru, u pravom smjeru, u pravom smjeru, u pravom smjeru, u pravom smjeru, za pravim smjerom, u pravom smjeru, u pravom smjeru, u pravom smjeru, u pravom smjeru, u pravom smjeru, u pravom smjeru, u pravom smjeru, u pravom smjeru, u pravom smjeru, za u pravom smjeru, u pravom smjeru, u pravom smjeru, u pravom smjeru Kako ne bi zanemarili suživot drugih anomalija unutar anatomske strukture bolesnog ekstremiteta, potrebno je poduzeti slijedeće mjere Ponekad možda nije jasno što oblik sindroma gornje prsne rupice s kojim se bavite, ali to nije uvijek neophodno.

READ  Dietonus - mišljenje o tome kako ispustiti kilograme

Metode liječenja za konzervativni sindrom gornje prsne košulje jesu jačanje mišića uključenih u podizanje ramena. Prekomjerno dislokiranje udova treba izbjegavati. Operativni tretman djelotvoran je samo kod nekih bolesnika, a točan uzrok treba utvrditi ako se to razmatra.
Mariusz Kłos

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 636 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*