LJEPOTA

Skup vizija zaljeva

Sindrom vrata maternice (Syndrome sinus carotici) je bolest u kojoj preosjetljivi cervikalni sinus (cervikalni sinus) stimulira vagusni živac. Živac je stimuliran refleksom iz raka sinusnog karika (ramus sinus carotici), čak i uz lagani pritisak.

Pod utjecajem tlaka cervikalnog sinusa javljaju se vrtoglavica ili nesvjestica kao rezultat hipoksije mozga uzrokovanih otpuštanjem otkucaja srca, inhibicije sinusa ili sniženja krvnog tlaka.

Sindrom cervikalnog sinusa javlja se u zdravih ljudi, iako je mnogo češći kod bolesnika s Nadciśnienie Tętnicze i arteriosklerozom. To može biti uzrokovano okretanjem glave bočno (tlak iz dodatnog vratnog rebra, krutog ovratnika košulje ili tumora vrata) ili povećanjem krvnog tlaka u cervikalnoj arteriji tijekom kašljanja ili vježbanja.

Prepoznavanje sindroma cervikalnog sinusa

Sindrom vrata maternice obično se dijagnosticira pritiskom na cervikalni sinus i promatranjem simptoma. Dijagnoza zahtijeva isključivanje Morgagni-Adams-Stokesovog sindroma, epilepsije, krvne pod-dijagnoze i vaskularnog kolapsa.

Liječenje sindroma cervikalnog sinusa

Obično je dovoljno obavijestiti pacijenta o uzrocima napada. Liječenje se provodi upotrebom parasimpatičkih lijekova (atropina) ili lijekova koji stimuliraju adrenergički sustav. U teškim slučajevima treba vratiti cervikalni sinus ili treba usaditi stimulator srčanog stimulatora.
Zhaneta Malec

Komentari Sindrom vrata maternice

monika | 2009-01-10 21:27

Imam neobičan problem s mojim mrljama kad imam 27 godina i otkrio sam bilateralnu infekciju cervikalne tetice. Mama je umrla od Mozgous tetniac. Prije tri godine primijećeni su prvi simptomi s visokim krvnim tlakom 180 i zatiljakom. što testovi moraju biti provedeni. što još radite da biste je izliječili i spriječili?

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *