Sekundarno žalosno mjesečno

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Sekundarna bolna menstruacija je patološko stanje boli tijekom menstruacije, što je rezultat abnormalnog razvoja zdjelice.

Ovi poremećaji obično utječu na žene u dobi od 30 do 40 godina, a uzrokuju upale, miomi koji se nalaze u maternici, endometrioza, razvojni defekti maternice ili vagine i abnormalnosti unutar cerviksa.

Simptomi primarne bolne menstruacije

Za razliku od bolnih primarnih menstruacija, bol počinje prije menstruacije, često u sredini druge faze ciklusa.

Bolovi se pojavljuju u donjem dijelu trbuha, često pacijenti prijavljuju pritužbe koje se nalaze na području kralježnice. Dijagnoza se određuje poviješću, ginekološkim pregledom i zdjeličnim ultrazvukom (i eventualno histeroskopijom i laparoskopijom).

Liječenje primarne bolne menstruacije

Liječenje sekundarnih bolnih razdoblja prvenstveno ovisi o uzrocima bolesti. Često su indikacije za kirurško liječenje, ponekad se preporučuju konzervativne metode koje se uglavnom sastoje u primjeni farmakoloških pripravaka.
Mariusz Kłos

READ  Hear Clear Pro - Mišljenja o načinu rješavanja problema
Lucija Pretić
About Lucija Pretić 636 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*