LJEPOTA

Renal Urea Ravna crta

Ravni bubrežni urin povezan je s povećanom žeđi, većim količinama urina dnevno, sklonost dehidraciji, mučninu i povraćanje. Osim toga, u kliničkoj se slici može pojaviti konstipacija, napadaji i povišena tjelesna temperatura s nejasnom recidivnom etiologijom.

Ovi se simptomi mogu pojaviti u neonatalnom ili novorođenom razdoblju. Naknadna dehidracija tijela dovodi do pojave žuči (dnevni volumen izlučenog urina značajno se smanjuje).

U starijoj djeci noćna mokrenja i prisilno uriniranje su uobičajeni simptomi urina bubrega prostate. Poliurija, koja traje dugo, može dovesti do dilatacije bubrežne zdjelice i mokraćnog mjehura, koji ne prolaze s simptomima oštećenja urina.

U odraslih osoba s jednostavnom renalnom ureom dominantni su simptomi poliurije i povećana žeđ (polydipsija), au sekundarnim oblicima – simptomi povezani s koegzistencijom osnovne bolesti, odgovorni za razvoj jednostavne renalne ureje.

Dijagnoza ravne renalne ureje

Poliniurija i rekurentna dehidracija u novorođenčadi i dojenčadi mogu ukazivati na urotu izvedenu iz bubrega, što je dodatno povezano s visokim koncentracijama natrija i klorida u krvnom serumu. Potrebno je razlikovati središnju bolest uretera i ravnu ureter bolest, koju karakterizira preniska razina vazopresina.

U starijoj djeci i odraslima potrebno je izuzeti pretjeranu psihičku žeđ i osnovne bolesti koje mogu uzrokovati razvoj stečenog (sekundarnog) renalnog oblika prostate ureje. Osim toga, dijabetes zahtijeva diferencijaciju s ovom bolešću. U dijagnostičkom procesu potrebno je provesti specijalizirane testove: dehidraciju i zatim desmopresenzom.

Liječenje ravne renalne ureje

Renalna terapija ravne uree ima za cilj pravilnu hidrataciju pacijenta i regulaciju parametara metabolizma elektrolita. Potrebno je uvesti dijetu koja ograničava unos soli i bjelančevina, što smanjuje diurezu i olakšava održavanje razine hidratacije pacijenta.

Većina bolesnika s jednostavnom renalnom ureom dobro reagira na liječenje diuretskim pripravkom – hidroklorotiazidom, jer se u njima reducira diureza. U nekim je slučajevima nužno povezati takav tretman s primjenom amilorida, učinak se pojačava, a dodatno se pojavljuje zadržavanje kalija u tijelu.

Indometacin se koristi za druge lijekove, ali terapija s ovom preparatom je trenutno ograničena zbog broja nuspojava koje uzrokuje. Kronična davanja hidroklorotiazida mogu dovesti do povećanja razine kalcija i glukoze u serumu i smanjenja kalija.

Komplikacije s ravnim ureterom u bubregu

Uvjeti koji dovode do povećane dehidracije mogu dovesti do komete ili čak smrti djeteta. Mentalno i motorno oštećenje može biti uzrokovano ponavljanom dehidracijom s visokim koncentracijama natrija i manjkom hrane.

Glomerularna perkolacija je obično normalna (nema komplikacija kao što je zatajenje bubrega), druge funkcije bubrežnih zavojnica također su neometane.

Prognoza u ravnoj renalnoj urei

Urođena renalna ravna urea obećava dobre rezultate, pod uvjetom da se rano dijagnosticira. Odgođena dijagnoza bolesti ili neučinkovitost farmakološkog liječenja rezultira trajnim oštećenjem središnjeg živčanog sustava. Promjene u zavojima koji uzrokuju simptome bolesti traju cijeli životni vijek.

Sekundarni oblici bubrega ravnog uree prognoze različito. Prognoza ovisi uglavnom o vrsti osnovne bolesti, njezinom tijeku i ozbiljnosti. Istodobna bolest, koja je neizlječiva, znatno pogoršava prognozu u ureji bubrežne sekundarne prostate.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *