Četvrtak, 15 travnja

Refluksna bolest jednjaka

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Bolest gastroezofagealnog refluksa naziva se gastroezofagealni refluks. Bolest se sastoji u bacanju hrane iz želuca u jednjak.

Uzrok bolesti jednjaka refluksa je neuspjeh mehanizama koji štite od pojave refluksa. To uključuje uglavnom donji sfinkter esophageal. Njegova neučinkovitost znači da se kiselinski sadržaj želuca obrće natrag u gornji gastrointestinalni trakt.

Primarni oblik bolesti jednjaka refluksa nema precizan uzrok. Drugo, bolest se pojavljuje nakon trudnoće ili nakon esophageal achalasia. Upalne promjene sluznice koja prati bolest mogu biti uzrokovane herpesovim virusom ili mikozom nazvanom candida. Ozljede su također pogodne za upalu, na pr. u obliku dok se umetanje sonde.

Simptomi bolesti jednjaka refluksa

Glavni simptom bolesti jednjaka refluksa je žgaravica. Pored toga, bol od jednjaka, odskakanje, odinophagia, mučnina, povraćanje, ezofagitis, stenoza distalnog dijela jednjaka, opstrukcija prolaza hrane u želudac, dolazi do narušavanja prehrane.

Liječenje refluksne bolesti

Liječenje bolesti jednjaka refluksa uključuje promjenu načina života, prekid stimulansa i ograničenja prehrane.

Lijekovi koje uzima sa bolesti jednjaka refluksa uključuju: inhibitore proton pumpe, antagoniste histaminskih receptora. Osim toga, može se koristiti laparoskopija.
Monika Kozak

About Lucija Pretić
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *