Četvrtak, 15 travnja

Razvija uzastopne simptome poremećaja npr.

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Hipofizni dwarfizam – Hyposomatotropic dwarfism, Nanosomy pituitary, Nanosomy hyposomatotropic je endokrinološka bolest koja se temelji na smanjenoj razini ili nedostatku izlučivanja hormona rasta – somatropin i nedostatak gonadotropina.

Simptomi patuljaste hipofize

Simptomi dwarfizma hipofize produbljuju se s dobi pacijenta. Glavni simptom bolesti je: …………………………………… ………………………………………….. ………………………………………….. …………………………….
– usporen rast,
– Hipogonadizam.

Proporcije tijela pacijenta ovise o dobi u kojoj se poremećaj pojačava.

Usporavanje rasta obično je vidljivo oko 3. godine života normalno razvijenog djeteta. Utječe se na stopu rasta djeteta. U daljnjem razvoju, dijete raste 2-3 cm godišnje (standard je 5-6 cm godišnje). Tijekom razdoblja sazrijevanja, nedostatak rasta u odnosu na vršnjake doseže 20-30 cm.

Daljnji simptomi poremećaja razvijaju se, na pr. kratke i male ruke, okrugle obraze, kratki nos s slabo oblikovanim sinusnim stranicama, masno tkivo nakuplja u abdominalnoj ljusci. Nema znakova spolne zrelosti (mali penis i testisi), bez znakova puberteta, bez menstruacije kod djevojčica, bez mliječnih žlijezda i bez stidne dlake. Nisu centrifugirane. Bolne odrasle osobe pate od rane osteoporoze.

Dijagnoza dwarfizma hipofize

Ispitivanje hipoglikemije postinzulina rezultira vrlo niskom razinom somatropina. Istraživanje razine krvi i urin gonadotropina rezultira vrijednostima blizu nula. Röntgensko ispitivanje pokazuje da sazrijevanje koštanog sustava u predškolskom odgoju kasni za 2-3 godine, dok se u starijoj dobi može odgoditi 5-8 godina.

Liječenje patuljaste hipofize

Liječenje patuljaste hipofize uključuje primjenu anaboličkih steroida pacijentu. Ubrizgavanje doze hormona rasta donosi značajno poboljšanje, posebno u prvoj godini liječenja. U muškaraca dobiveni su dobri rezultati somatskog i seksualnog razvoja s testosteronom.
Zhaneta Malec

About Lucija Pretić
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *