LJEPOTA

Pritužbe pacijenata

Mokraćna septikemija može imati različite kliničke simptome. Njegova pojava ukazuje na ubrzanu brzinu otkucaja srca, niski krvni tlak, niski urinarni volumen tijekom dana ili potpunu urin, povećanu tjelesnu temperaturu, tamu, mučninu i povraćanje.

Pored toga, može se javiti i leukocitoza (povišene razine bijelih krvnih zrnaca u serumu bolesnika), trombocitopenija (sniženi trombociti) i oštećenje jetre koja se manifestira drugačije tijekom mokraćne septikemije.

Neki bolesnici s urinarnom septikemijom pokazuju žutu boju kože i sluznice. Posebno opasno stanje, koje je povezano s izravnom prijetnjom za život i visoku smrtnost, je sindrom endovaskularne koagulacije.

Dijagnoza mokraćne septikemije

Dijagnoza mokraćne septikemije nije teško utvrditi, osim ako nije slabo simptomatska. Bolesti koje je prijavio pacijent, kliničko stanje pacijenata i abnormalnosti pronađene u laboratorijskim testovima ukazuju na urinarnu septikemiju.

Kod diferencijacije septikemije urina potrebno je isključiti septičke uvjete koji se razvijaju tijekom opasnih infekcija prisutnih u drugim sustavima i organima. Brza dijagnoza je nužna jer kasna dijagnoza, kada je proces napredan, često dovodi do kobnog spuštanja.

Liječenje mokraćne septikemije

U terapiji mokraćne septikemije, drenaža zaraženog urina iznad prepreke od temeljne je važnosti. To je kauzalno liječenje, nedostatak takvog tretmana je pogreška u struci i usprkos simptomatskoj intervenciji u takvim slučajevima nije moguće liječiti pacijente.

Potrebno je probiti bubreg i stvoriti perkutanu ili buloznu epitelnu fistulu. Osim toga, kateter se može umetnuti u mokraćni mjehur.

Zajedno s uzročnicima, terapija za kontrolu simptoma je neophodna. Liječenje je isto kao i za druge vrste šoka, a također je potrebno koristiti antibiotike koji imaju širok spektar učinaka na Gram-negativne i Gram-pozitivne bakterije.

Ako sumnjate na prisutnost bakterijske infekcije uzrokovane anaerobnim mikroorganizmima, trebali biste također priložiti još jedan pripravak, npr. “Bakterijska infekcija” ili “Bakterijska infekcija”. klindamicin .

Prognoza u mokraćnoj septikemiji

Prognoza mokraćne septikemije ovisi o mnogim čimbenicima, uglavnom o težini bolesti u vrijeme dijagnoze. Ako se liječenje provede rano i prepreka se ukloni iz urinarnog trakta, prognoza je pozitivna.

Treba imati na umu da neki antibiotici imaju toksični učinak na bubreg i stoga ih je potrebno pojedinačno dozirati, ovisno o stanju funkcije bubrega u mokraćnoj septikemiji.

Mokraćna septikemija povezana je s rizikom razvoja teških komplikacija, pogotovo neuspjeha multiorgana. U slučaju septičkog šoka, smrtnost će premašiti 50% slučajeva.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *