LJEPOTA

Primarna bilijarna ciroza Jetra

Primarna bilijarna ciroza je neinfektivna upala intrahepatičnih žučnih kanala uzrokovanih faktorima autoaggresije.

Primarna bilijarna ciroza jetre uništava epitel, koji posjeduje dirigente. Do sada su identificirane četiri faze bolesti.

Simptomi primarne bilijarne ciroze jetre

Primarna bilijarna ciroza jetre očituje se uporni pruritus. Masne stolice uzrokovane su smanjenom izlučivanjem žuči žučnih kiselina što dovodi do poremećaja probavnog trakta.

CzAsami u primarnoj bilijarnoj cirozi jetre može uzrokovati povećanje slezene ili jetre. Osim toga, opaženi su Sjogrenov sindrom, Hasimotov vol, artritis i žučni mjehur.

Liječenje primarne bilijarne ciroze

Primarna bilijarna ciroza jetre se ne liječi uzročno. Pacijenti dobivaju ursodeoksikolnu kiselinu, koja smanjuje viskoznost žuči i olakšava njezin odljev. Cholestyramine i cristypol se koriste za borbu protiv svrbeža.

Osim toga, liječenje primarne žučne ciroze jetre temelji se na prehrani slabe masti, lipaze i tri-glicerida srednje duljine lanca.
Monika Kozak

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *