LJEPOTA

Prerani lom kovrčavih zidova

Rano krekiranje membrana povezano je s koegzistencijom mnogih abnormalnih mehanizama, međutim, često je nemoguće otkriti pravilan faktor odgovoran za nastanak preranog pucanja membrana.

Povećane stope patologije uglavnom se promatraju kod žena s niskim socioekonomskim statusom, spolno prenosivih bolesti i onih koji su imali povijest razbijanja fetalnih membrana u krivo vrijeme u prethodnim trudnoćama.

Također, rizik od preranog rođenja u tekućoj trudnoći povezan je s većim rizikom od razvoja ove patologije.

Drugi uzroci prijevremenog lomljenja fetalnih membrana uključuju: istezanje zidova maternice (promatrano, na primjer, u slučaju maternice) ili slično u multigrade – pretjeran volumen fetalnih voda za određeno gestacijsko doba, bilo u višestrukim trudnoća ili abnormalnog položaja fetusa), pretpostavljenu kružnu šav (zbog kardiovaskularne insuficijencije), razvojne defekte koje se nalaze u fetusu kao iu maternici. Smatra se da pušenje i nedostatak vitamina C povećavaju rizik od preranog lomanja fetalnih membrana.

Dijagnoza preranog lomanja fetalnih membrana

Dijagnoza preranog frakture fetalnih membrana obično se temelji na otkrivanju istjecanja amnionske tekućine nakon umetanja vaginalnih vidika.

Između ostalih dijagnostičkih metoda korišteni su ultrazvučni testovi (procijenjena je količina preostale amnionske tekućine), vaginalni testovi (u prijevremenom pucanju fetalnih membrana, promatra se promjena pH u alkalnom smjeru, ali se takvo stanje može pojaviti iu infekcija i kada se koriste određene intimne higijenske tekućine, čime se smanjuje povjerenje ove metode i ne dozvoljava utvrđivanje dijagnoze na temelju svojih rezultata).

Osim toga, može se provesti mikroskopsko ispitivanje vaginalnog taloga (ako postoji amnionska tekućina, mogu biti prisutne stanice amnionskog epitela, pupčane vrpce ili fetusa, npr. Pupčani kabel). Također uključuje testove za kristalizaciju amnionske tekućine.

Razlika u prijevremenoj rupturi fetalnih membrana trebala bi uzeti u obzir nekontrolirano uriniranje, obilnu infiltraciju i prekomjerno izlučivanje sluzi, uz suživot povećanog proširenja vrata maternice.

Komplikacije s preranom lomom fetalnih membrana

Prerano raskidanje fetalnih membrana je povezano s mogućnošću razvoja brojnih komplikacija koje mogu ugroziti zdravlje majke i novorođenčeta, posebno ako je prošlo dugo vremensko razdoblje od pucanja membrana do isporuke ili ako fetus nije zrela za izlučevni život u vrijeme preranog pucanja fetalnih membrana.

Najčešće komplikacije prijevremene membranske povrede su intrauterine infekcije, fetusna hipoksija sa svim rizicima koji su uključeni (do i uključujući smrt djeteta) i deformacije.

Mjere u slučaju prijevremene frakture fetalnih membrana

Ovisno o trajanju trudnoće i općem stanju trudnoće, mogu se poduzeti različiti postupci: konzervativni, aktivni ili invazivni. Mjere ponašanja bi trebale smanjiti fizički napor i primjenjivati aseptička načela kako bi se izbjegla sekundarna intrauterinska infekcija.

Preporuča se praćenje trudnoće (KTG pregled, koji mjeri sistoličku funkciju maternice i srca fetusa, također je neophodan za procjenu razvoja fetusa i količine amnionske tekućine pomoću ultrazvuka). Potrebno je testirati intrauterinalnu infekciju.

Aktivno upravljanje preranom lomom fetalnih membrana temelji se na metodama ponašanja u kombinaciji s primjenom toksolitičkih preparata, kortikosteroida i antibiotika za prevenciju infekcija.

Primjena tokolitičkog liječenja ima za cilj povećanje zrelosti fetusa, ali svi simptomi infekcije su apsolutna kontraindikacija za korištenje takvog liječenja.

Cilj invazivnog postupka u slučaju preranog prekida fetalnih membrana je ukinuti trudnoću, a naznaku tog postupka je pojava simptoma intrauterine infekcije i rizik od fetalne hipoksije. Metoda prestanka trudnoće treba uzeti u obzir dob od trudnoće i opće stanje pacijenta.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *