Potrebno je postupno smanjivati doze lijeka

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Dijagnoza pemfigus vulgaris temelji se na kliničkim karakteristikama pemfigus vulgaris. Potrebno je pokazati prisutnost prekomjernih papilarnih struktura, uglavnom smještenih u kroničnim nadraženim područjima gdje su vidljivi širenje mjehura.

Štoviše, dijagnoza pemphigus vulgaris često podupire aktualni simptom Nikolski (epidermis creep tijekom aktivnog razdoblja bolesti pod utjecajem trljanja) i kroničnog tijeka pemfigus vulgaris. Rezultati histopatološkog pregleda pogođenih dijelova kože i prisutnosti imunoloških značajki bolesti su odlučujući.

Diferencijalna dijagnoza pemfigus vulgaris

Kod diferencijacije pemfigus vulgaris potrebno je uzeti u obzir različite bolesti sličnog kliničkog tijeka, osobito papilarne piodermije u kojima nema simptoma pemfigusa ili Nikolskog, nema prisutnosti kožnih lezija na sluznici i imunopatološki rezultati su negativni.

Pored toga, kvasac i bromid za uklanjanje mogu imati sličan klinički tijek, no obično su karakterizirani brzim napadom i napadom lezija, odsutnosti involviranja sluznice i povezanosti s primjenom farmakoloških pripravaka.

Isto tako, pemphigus vulgaris treba razlikovati od ravnog sifilisa promatranog tijekom sifilisa (nema blistera tijekom konačnog sifilisa, dok se pozitivne serološke reakcije pokazuju u laboratorijskim testovima, što razlikuje dvije bolesti).

Liječenje pemfigus vulgaris

Ovisno o težini simptoma pemfigus vulgaris, poduzimaju se različite metode liječenja. Opsežni i klinički napredni slučajevi zahtijevaju intenzivnu terapiju, u kojem slučaju je poželjno primijeniti sistemske lijekove iz skupine glukokortikosteroida, zajedno s pripravcima koji slabe imunološki odgovor sustava, npr. Antibiotska terapija tijela s antibioticima tijela s antibiotike protutijela. ciklofosfamid .

Lijekovi se upotrebljavaju tijekom dugog vremenskog razdoblja do stalne remisije i odsutnosti abnormalnosti seruma koji su bili promatrani prije nego što je terapija provedena. Potrebno je postupno smanjivati doze lijekova, jer njihov iznenadni prekid može dovesti do ponovnog pojavljivanja simptoma bolesti.

READ  alli - mišljenja o kontroverznom dodatku za mršavljenje

U blažim oblicima pemfigusa dovoljna je lokalna uprava: dezinfekcijska kupka, uporaba aerosola s glukokortikosteroidima i antibioticima ili s dezinficijenskim pripravcima. Suspenzije glukokortikosteroida s sterilnim sredstvima primjenjuju se na sluznice.

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 636 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*