Ponekad se pojavljuju iste simptome

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Hondrovalcinoza ne pokazuje nikakve kliničke znakove. Ponekad su simptomi isti kao u slučaju napadaja uretre, ali simptomi rastu malo sporije, a bol nije tako teška. Trajanje takve pljačke je obično 1 dan do nekoliko tjedana.

Najčešće se hondrovalcinoza odnosi na zglobove koljena, ali također može imati drugačije mjesto, uključujući onu tipičnu za dno urata. Ponekad se bolest chondrovalcine pojavljuje kao kronični artritis, u obliku sličnom reumatoidnom artritisu ili osteoartritisu (u posljednjem slučaju, bolest se može povezati s zglobovima, metakarpalnim zglobovima, kukovima, ramenima, koljenima i gležanjima, sama bolest je obično teška nego ) .

Ponekad hondrovalcinoza, osim zglobova, također uključuje lumbalni dio kralježnice, a njezin je put sličan ukrućenju spondilitisa. Štoviše, abnormalnosti koje nastaju iz perifernih zglobova mogu nalikovati promjenama uzrokovanim procesom oštećenja inervacije.

Dijagnoza hondrocalcinoze

Osnova za dijagnozu hondrocalcinoze je dokazati prisutnost kristala kalcijevog pirofosfata u zglobnoj tekućini preuzetoj iz zgloba koji zauzima proces bolesti. Kronične bolesti se dijagnosticiraju na osnovu abnormalnosti u radiološkim pregledima zahvaćenih zglobova. Specijalni dijagnostički kriteriji razvijeni su kako bi se pored gore navedenih promjena uputile i klinički znakovi akutnog ili kroničnog artritisa.

Dijagnoza hondrocalaktinoze može biti potkrijepljena abnormalnostima koje se nalaze u dodatnim testovima, uglavnom laboratorijskim promjenama (ponekad je povećana razina mokraćne kiseline u krvnom serumu ili prisutan reumatoidni čimbenik), promatrane abnormalnosti u zglobnoj tekućini preuzetoj od zahvaćenog zgloba ( tekućina može biti mliječna, malo krvava i upalna s tipičnim upalnim svojstvima; kristali kalcijevog pirofosfata nalaze se u sedimentu, često vidljivima u granulocitnoj citoplazmi).

Osim toga, možete izvoditi testove za slikanje. Razlika treba uzeti u obzir uretralni fundus (ponekad hondrocalcinoza koegzistira s tom bolesti), degenerativne bolesti, reumatoidni artritis ili takozvani “reumatoidni” artritis. Charcot zglobovi i drugi uvjeti s sličnim kliničkim simptomima.

READ  Levasan - gel mišljenje za bolne noge

Liječenje i prognozu hondrocalcinoze

Navodi se da se liječenje morskog dna vrši tijekom samog napada i na kroničnoj osnovi. Simptomatsko liječenje hondrovalakinoze u slučaju bolesti uključuje uklanjanje eksudata iz zgloba, što često dovodi do prekida napadaja.

Pored toga, dobiven je prilično dobar terapeutski učinak nakon davanja pripravaka iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova ili kolhicina oralno. Poboljšanje kliničkog stanja bolesnika može se postići isporukom dugotrajnih glukokortikosteroida.

U kroničnoj bolesti chondrocalcine, liječenje je slično kao kod osteoartritisa.

Prognoza u hondrovalcinozi ovisi o osnovnoj bolesti ako ona koegzistira i dovodi do razvoja pseudo dna. U izvornom obliku, prognoza je prilično uspješna, jer bolest ne utječe bitno na očekivano trajanje života pacijenata. Međutim, to dovodi do postupnog pogoršanja funkcije lokomotornog sustava, što je povezano s razvojem trajne onesposobljenosti i pogoršanjem kvalitete života bolesnika s hondrovalcinozom.

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 636 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*