LJEPOTA

Ponekad je potrebno provesti specijalistička istraživanja

Dijagnostički postupak za traume uretera uključuje intervju i klinički pregled pacijenta koji može izazvati sumnju na ozljedu uretera. Osnovna ispitivanja koja potvrđuju oštećenje su testovi snimanja: urografija (vizualizacija urinarnog trakta s kontrastnim sredstvima), ultrazvuk i kompjutorska tomografija.

Testovi izvedeni u slučaju urinarne traume omogućuju procjenu stanja mirovanja, nedostatak lučenja urina ili propuštanja u susjedna tkiva, a također je moguće vizualizirati hematom ili apsces.

Napredovanje promjena ovisi o vrsti ozljede i vremenu koje je proteklo od trenutka poticanja. Ponekad je potrebno provesti specijalistička ispitivanja koja jasno pokazuju mjesto ozljede.

Liječenje mokraćne traume

Ozljede koje ne prolaze s potpunim prekidom mokraćovoda liječe se posebnim kateterom ili se formira perkutana bubrežna fistula. Oštećenje s potpunim lomom u strukturi se tretira kirurškim zahvatom. Rubovi uretera moraju biti pažljivo pripremljeni i ureter mora biti povezan zajedno.

U slučaju ozljeda na nižim područjima, gornji dio uretera često se izravno transplantira u mokraćni mjehur (u tom slučaju urin prolazi kroz bubrege, kraći ureter i mokraćni mjehur, tj. Kao u fiziološkim uvjetima). Veće šupljine zahtijevaju naprednije i složenije kirurške zahvate.

Ako se oštećenje mokraćovoda dijagnosticira odmah nakon ozljede, osobito ako se javlja tijekom operacije zdjelice na manjem tijelu, preporučljivo je izvršiti postupak popravka. Ako je dijagnoza zakasnjena, potrebno je odvoditi urin, koji je izletio iz struktura mokraćnog trakta, a operacija popravka se izvodi nakon nekog vremena.

Prognoza ozljeda u maternici

Prognoza ozljeda uretera ovisi o stupnju oštećenja (prije svega, je li njezin kontinuitet prekinut) i popratnim ozljedama drugih struktura. Prognoza se pogoršava kasnom dijagnozom i neadekvatnim liječenjem.

Prognoza mokraćne traume također je povezana s komplikacijama, posebice sekundarnim infekcijama i razvojem teške mokraćne septikemije, što često dovodi do smrti. Prognoza je dobra kod manjih ozljeda uretera. Promjene i bolesti nestaju bez ostavljanja trajnih posljedica za zdravlje pacijenta.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *