Subota, 8 svibnja

Pitanje je također relevantno

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Dijagnoza profesionalne bolesti temelji se na dobro uspostavljenom intervjuu, u kojemu se posebna pažnja posvećuje pojedinim elementima, osobito je li se promjena kože dogodila nakon zapošljavanja i nakon određenog vremena, ta razdoblja su različita i karakteristična za različite zanimanja.

Važno je utvrditi koje kemikalije mogu pridonijeti promjeni na radnom mjestu. Također je važno razmotriti hoće li pauza u vašem poslu rezultirati prestankom vaše bolesti.

Korisno je pratiti utjecaj profesionalnih tvari izlažući pacijentu čimbenike za koje se sumnja da su štetni, a potom ih uklanjaju tijekom povremenog prekida (važno je uzeti u obzir mogućnost usporavanja povlačenja kože, što može biti pogrešno protumačeno kao ne poboljšanje unatoč uklanjanju čimbenika za koji se sumnja da je prouzročio oštećenja). Osim toga, provode se testovi na koži, koji mogu biti lažni, na primjer kao rezultat smanjenog prag osjetljivosti kod pacijenta koji se istražuje.

Liječenje profesionalnog ekcema

U slučaju profesionalnog ekcema, liječenje može biti lokalno ili opće. U prvom postupku koriste se kompresije, zatim kreme s glikosteroidima uz dodatak dezinficijensa ili antibiotika. Antihistaminici su općenito korišteni, a oralni glikoidi se preporučuju za vrlo opsežne i teške lezije.

Sprječavanje profesionalnog ekcema

Prevencija profesionalnog ekcema i drugih profesionalnih bolesti sastoji se u promatranju osobne higijene zaposlenika (pranje, mijenjanje odjeće nakon posla), nošenje odgovarajuće odjeće koja štiti od izlaganja tvari koje mogu uzrokovati promjene kože, odgovarajuću ventilaciju i higijenu na radnim mjestima i dvoranama proizvodnja se provodi uz uporabu raznih kemijskih tvari.

Cilj je također unaprijediti procese automatizacije proizvodnje tako da se kontakt s štetnim tvarima zadrži na minimumu. Najštetnije tvari koje se koriste u proizvodnji trebaju biti zamijenjene drugim spojevima koji nisu alergični ili nadražujući.

Također je važno otkriti senzibilizaciju čimbenicima na radnom mjestu kroz česte i sustavne stručne studije. U slučajevima u kojima se alergični čimbenici ne mogu ukloniti, a simptomi bolesti i dalje postoje, poželjno je preispitati zaposlenika i mijenjati mjesto obavljanja posla.

About Lucija Pretić
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *