Subota, 8 svibnja

Oštećenje živčanog sustava

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Određivanje dijagnoze na temelju kliničkog tijeka nije teško. Potrebno je potražiti uzroke oštećenja živaca lica. U većini slučajeva postoji potpuni napredak – prognoza se može odrediti na temelju elektromiografskih rezultata.

Prognoza oštećenja živaca lica

Ako promatrane promjene nisu značajno intenzivirane, pareza nestaje nakon 3-6 tjedana, ako su abnormalnosti izraženije, vidljive tek nakon nekoliko mjeseci, a blagi simptomi mogu trajati tijekom cijelog života (to vrijedi samo za mali broj pacijenata). Neki pacijenti imaju iskustvo recidiva, a ponekad kontrakcije mišića na licu.

Liječenje oštećenja živaca lica

Svjetlosni oblici oštećenja živaca lica nestaju bez potrebe za liječenjem. U teškim oblicima brzo su potrebni anti-edem i anti-cirkulacijske mjere. Potrebno je zaštititi rožnicu od oštećenja.

Bolesnik bi trebao ostati u sobi na određenoj temperaturi, preporučuju se topli obrubi lica (termoform, vruća sol ili pijeska). Masaža lica, koju može izvesti sam pacijent, ima blagotvoran učinak. Istezanje mišića strane pacijenta sa zdrave strane sprječava se u ranoj fazi ispravno postavljenom naljepnicom.

U teškim oblicima oštećenja živaca lica, neki preporučuju kirurško uklanjanje živčanog lica u kostiju, što dovodi do povećanja prostora kanala, a time i uklanjanja pritiska na živac. Indikacije za ovaj tretman teško je odrediti. U dugotrajnim, potpunim i nepovoljnim paralizama može se uspostaviti veza između perifernog dijela živčanog lica i sublingvalnog ili dodatnog živca – ovaj se postupak poboljšava.

About Lucija Pretić
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *