LJEPOTA

Oni su tipični za tip III HyperLipoProteinemii

Žute nakupine su kožne lezije koje prate dugoročno povećanje razine lipida u serumu. Abnormalnosti kože pojavljuju se u obliku žutih nodula različitih oblika i veličina.

Razvijaju se žute nakupine uslijed apsorpcije lipida kod makrofaga, što rezultira formiranjem takozvanih “krvnih ugrušaka”. pjene i divovske stanice. Bolest koegzistira s različitim promjenama u unutarnjim organima i metaboličkim abnormalnostima.

Simptomi žutih oblaka

Žute pramenove kapaka su spljoštene i imaju prilično mekanu teksturu, u obliku žutih kapaka kapaka. Prate ih tipovi II, III i IV hyperLipoProteinemije.

Žute čvoriće čvorova karakteriziraju oblik kupole i različite veličine (ponekad su značajne). Njihovo je mjesto obično oko koljena, lakta i drugih zglobova, također smještenih na rukama, nogama ili stražnjici.

Ova varijanta bolesti se pojavljuje simetrično na obje strane, polako se razvija i ne nestaje spontano. Uz to je i hyperLipoProteinemia tipa II, III i IV.

Žuti pramenovi su sitni žuti pramenovi koji se uglavnom šire na stražnjici i udovima. Promjene se događaju iznenada i povezane su s povećanom razinom triglicerida u serumu.

Žute linearne nakupine ruku su žućkasto obojenje s linearnim rasporedom, koji se uglavnom nalaze na dlanovima, naročito u nabora kože. Oni su tipični za hyperLipoProteinemiju tipa III.

Žute tendonske pramenovi najčešći su lezaji koji se razvijaju na ahilskoj tetivu i na leđima površine prstiju. Koža ne pokazuje izraženu žućkastu boju. Ovaj oblik bolesti se najčešće nalazi u tipu II i III hiperLipoProteinemije.

Dijagnoza i liječenje žutih bradavica

Žute nakupine dijagnostike se temelje na tipičnom izgledu lezija i njihovoj specifičnoj lokaciji kada se pronađu abnormalne razine određenih lipida u serumu. Određivanje ispravne dijagnoze obično nije teško.

Terapija se temelji prvenstveno na odgovarajućoj prehrani i primjeni farmakoloških pripravaka koji smanjuju razine kolesterola ili triglicerida u serumu, ovisno o obliku hiperLipoProteinemije.

Uključuje se mjere u kojima nije postignuto nikakvo kliničko poboljšanje unatoč adekvatnoj prehrani. U terapiji su korišteni farmakološki agensi koji smanjuju sintezu kolesterola i triglicerida, reguliraju metabolizam lipida i lijek koji sadrži nikotinsku kiselinu.

Prognoza u žutim nakupinama

Prognoza u žutim nakupinama ovisi o tome da li proces bolesti uključuje angažman unutarnjih organa i metaboličke promjene.

Pretilost i osjetljivost na dijabetes zahtijevaju dodatno prehrambeno zbrinjavanje s ograničenim unosom ugljikohidrata, unosom hrane i unosom kolesterola (takve tendencije obično su povezane s III, IV i V varijacijama hyperLipoProteinemii).

U nekim pacijentima prognoza je ovisna o koegzistenciji bolesti koronarne arterije i aterosklerotičnih lezija.
Mariusz Kłos

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *