LJEPOTA

Odrasla osoba i dalje bolest

Još uvijek bolest je oblik maleni idiopatski artritis. Karakterizira ga groznica, osip kože, limfadenopatija i širenje slezene, kao i upalne lezije u zglobovima.

Bolest obično počinje prije dobi od 16 godina. Međutim, prvi simptomi također mogu nastati u odraslih osoba. Uzroci bolesti nisu u potpunosti objašnjeni. Pretpostavlja se da virusne infekcije mogu igrati ulogu (npr. Virus, virusne infekcije, virusne infekcije). rublja, zaušnjaci).

Neki antigeni kompatibilnosti tkiva također su češći kod bolesnika. Međutim, Stillova bolest se ne javlja u obitelji, to češće utječe na žene.

Simptomi stalne bolesti kod odraslih osoba

Većina slučajeva Still bolesti javlja se s akutnim napadajem groznice do 40 stupnjeva, obično se povećava navečer ili dva puta dnevno. Ova temperatura obično prati oštećenja kože – fini, osip kože lososa bez svrbeža. Obično se nalazi na koži udova, rijetko na licu i prtljažniku. Kad temperatura padne, osip također nestaje, ne ostavljajući ožiljke ili tragove.

Velika većina pacijenata žali se na bol u zglobovima, a posebno se javljaju kod visokih groznica, ponekad razvijaju upale zglobova, najčešće koljena i zglobova, a osim toga, može doći do ukrućenja bolesnih zglobova, ograničavajući njihovu pokretljivost.

Oko polovice pacijenata ima limfadenopatiju (ako se to događa u abdomenu, prisutna je bol u trbuhu). Ponekad se povećava i slezena ili jetra. Ponekad se nalazi ždrijelo i pokusi pokazuju prisutnost patogenih mikroorganizama.

Osim toga, upale se opažaju u pleuralnim, perikardijalnim i mišićavim područjima. Opći simptomi mogu uključivati: gubitak težine, gubitak kose, loše raspoloženje, slabost apetita.

Prepoznavanje Stillove bolesti kod odraslih osoba

Određivanje dijagnoze Stillove bolesti kod odraslih je teško zbog sistemske prirode bolesti i simptoma sličnih onima koji se nalaze u ostalim bolestima lokomotornog sustava i vezivnog tkiva. Posebna klasifikacija razvijena je za tzv. “Posebnu klasifikaciju”. veliki, mali i kriteriji isključivanja. Određivanje dijagnoze moguće je ako se ispune najmanje 5 kriterija (uključujući 3 velika kriterija).

Klasifikacija uključuje groznicu, bol u zglobovima, osip i povišenu razinu bijelih krvnih stanica u krvnom serumu – leukocitoza (veliki kriteriji). Štoviše, važna su prisutnost upale grla, povećanih limfnih čvorova i abnormalnosti u laboratorijskim testovima u krvi u obliku povećane aktivnosti određenih enzima i negativnih testova za imunološke abnormalnosti.

Diferencijalna dijagnoza Stillove bolesti kod odraslih uključuje infektivne bolesti (mononukleoza, bruceloza, AIDS, hepatitis B, bakterijske zarazne bolesti), vaskulitis, limfom, sarkoidozu, druge sistemske bolesti vezivnog tkiva (npr. Bolest jetre, sarkoidoza, bolest vezivnog tkiva, bolesti bubrega, bolesti bubrega, itd.). Osim toga, važno je napomenuti da su zabilježene i brojne druge bolesti (npr. sistemski lupus erythematosus i reumatoidni artritis), kao i mnoge druge bolesti s sličnim simptomima.

Liječenje Stillove bolesti kod odraslih

Ipak, bolest kod odraslih zahtjeva liječenje akutne faze bolesti, kronične terapije lijekovima i rehabilitacije. Liječenje počinje s nesteroidnim protuupalnim lijekovima, a ako to ne posjeduje željeni terapeutski učinak, uvedeni su gliceroloidi, obično oralni prednizon ili metilprednisolon intravenozno.

Indikacije za uporabu steroida uključuju miokarditis ili perikarditis, sindrom endovaskularne koagulacije i oštećenje jetre. U kroničnom postupku korišteni su lijekovi koji modificiraju tijek bolesti, poput onih koji se koriste u reumatoidnom artritisu (uglavnom metotreksatu) i biološkim lijekovima (npr. Antibiotici, antibiotici i antibiotici). etanercept ) .

Važan aspekt je pravilna rehabilitacija – takav tretman u bolesnika s bolestima zglobova preporučuje se od početka bolesti.

Prognoza Still bolesti kod odraslih osoba

Prognoza Still bolesti je u većini pacijenata pozitivna, ali u nekim slučajevima promjene organa iz različitih sustava razvijaju se i tkivo brzo uništava u zglobovima, što značajno pogoršava prognozu.

Mogu se razviti brojne komplikacije, pogoršavati zdravstveno stanje pacijenta i ugroziti njegov život, a postupno promjene u zglobovima mogu dovesti do razvoja invalidnosti i invalidnosti pacijenta.

Osim toga, važno je da se pojave komplikacije nakon kronične uporabe lijekova, osobito glikosteroida. Upalne promjene u brojnim zglobovima, kao i kod velikih zglobova kao što su ramena i zglobova kuka, koji se javljaju na početku bolesti povezani su s nepovoljnom prognozom i povećanim rizikom od kronične bolesti.

Uzroci smrtnosti pacijenata su infekcija, zatajenje jetre, škrobovi, respiratorni neuspjeh, sindrom endovaskularne koagulacije, bolesti srca. Nije bilo povećane predispozicije za pojavu proliferativnih bolesti limfnog sustava kod bolesnika s Stillovom bolešću.
Mariusz Kłos

Komentari o Stillovoj bolesti u odraslih osoba

Hania | 2011-12-07 18:22

Dobrodošli!
Ja sam bio * onesposobljen * više od 10 godina. Već nekoliko godina imao sam kravatu. Do sada nisam sreo nikoga tko bi bio bolestan, i jako bih volio podijeliti svoja iskustva. Liječnici mi kažu o meni kao da sam slučaj * bez knjige * :). Bolest je počela s moždanim udarom mozga, tj. Nije baš ugodno. Ali što je s tim. Trenutno živim i radim normalno, želim biti trudna, ali nemam dovoljno znanja i informacija o ženama s istim bolestima kao i moja. Ako netko čita moj post i želi razgovarati sa mnom, kontaktirajte me.

Michal-UK | 2011-12-24 19:23

Dobrodošli.

Imala sam dijagnozu s Stillovom bolesti prije 3 mjeseca, kad sam bio u stanju umiranja (ne sjećam se 3 tjedna intenzivne njege), tražim sve informacije o ovoj bolesti. Živim u Sjevernoj Irskoj, dobivam steroide i jednom svaka četiri tjedna postoji nova LA-6 blokirajuća medicina, tvrđava je potpuno izlječiva za nekoliko godina, željela bih znati je li to istina.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *