LJEPOTA

Odlikuju se nekoliko vrsta Liszaj Płaski

Stanice su karakterizirane prisutnošću grudica sjajne i poligonalne prirode, koje su crvenkaste ili sinoffy u boji i mogu biti linearne u izgledu. Oni pokazuju varijabilnost ovisno o trajanju bolesti i njegovom mjestu.

Promjene koje ostavljaju na putu ostavljaju smeđe obezbojenje, koje nestaju i nemaju trajne posljedice u obliku ožiljaka. Ponekad su promjene dugotrajne.

Oko polovice svih bolesnika s lihen planusom razvija abnormalnosti u sluznici. Ponekad je to njihovo jedino mjesto. Oni imaju linearni, drveni ili prstenasti karakter i razvijaju se uglavnom na sluznici lica uz okluziju zuba, na jeziku ili, rjeđe, na labilnom crvenom. Ne uzrokuju nelagodu, osim erozivne sorte.

Osim toga, kod nekih pacijenata (posebno kod muškaraca), lihen planus javlja se na sluznicama genitalnih organa ili anusa. Ponekad je to jedino mjesto promjena. Osim toga, nokti imaju uzdužnu nečistoću, pločice puze ili nestaju.

Ove abnormalnosti mogu prethoditi ili koegzistirati s lezijama kože, rijetko da su jedina mjesta. Tijek liku lisice obično traje mnogo mjeseci ili dugi niz godina. Modrica varira intenzitetom, ponekad značajno.

Podjele lancera

Postoji nekoliko vrsta lichen liša, uglavnom rasipanje ili papillaceous sorta, koja se obično nalazi na donjim nogama, a karakterizira kombinacija bolesti izbijanja bez tipičnih gruda.

Mnoštvo mnoštva karakterizira fine grudice koje se nalaze na folikulima kose, često koegzistirajući promjene ožiljaka unutar dlakave vlasišta.

Atrofični oblik lichen planusa obično ima oblik prstenastih oblika, au srednjem dijelu ima obezbojenje ili atrofija ožiljak.

Mjehura varijacije lihen planusa može imati dva oblika: u prvom, uglavnom utječu na kožu ruku i stopala, uglavnom su rezultat mehaničkih čimbenika, u drugoj, vrsta abnormalnosti mokraćnog mjehura lokalizirana je unutar kožnih lezija i nepromijenjene kože i sluznice.

Prepoznavanje lancera

Dijagnoza lišaja lihen se može temeljiti na tipičnom izgledu grudica koje se pojavljuju tijekom ravnog, često linearnog ili prstenastog lišajeva, tipičnog mjesta, čestih okupacija sluznice kroz proces bolesti.

Prisutnost pruritusa i kronična priroda bolesti, koja može ukazivati na prisutnost lichen planusa, također su karakteristična za lihen planus. Osnova za dijagnozu nesumnjivo je histološka slika promatranih kožnih osi i rezultat imunološkog pregleda lezija.

Razlikovanje lichen planusa treba uzeti u obzir bolesti kao što su psorijaza, flat warts, neurodermatitis, bijela keratoza, mukozna kandidoza, pemphigus vulgaris, pemphigoid, afte i druge bolesti s sličnim simptomima kože i sluznice.

Liječenje lihen planusa

Nisu poznate uzročnosti u području lichena. Koristi se opći i lokalni tretman. U aktivnim promjenama, preporučuje se oralna primjena glukokortikosteroida, npr. Prevalencija prednizon u razdoblju do nekoliko tjedana.

U težim oblicima lichen lichen planusa ili onima koji ne reagiraju na takav tretman, mogu se upotrijebiti imunosupresivni lijekovi (npr. Antifungalni lijekovi ili antifungalni agensi). Metotreksat), poželjno u kombinaciji s niskim dozama glukokortikosteroida. Drugi lijekovi koji se općenito koriste uključuju sulfone, eritromicin, izotretinoin i cimetidin.

Lokalno liječenje lihen planusa uključuje upotrebu masti i steroidnih kreme u područjima specifičnim za bolesti. U nazočnosti promjena u sluznici, preporučljivo je koristiti vitamin A kiselinu lokalno.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *