LJEPOTA

Novorođeni lupus eritematosus

Neonatalni lupus eritematosus je privremena bolest koja se javlja kod lezija kože praćene hematološkim simptomima (ponekad i srčanom blokom), koja se javljaju kod novorođenčadi majki koje prenose Ro ili La protutijela svojoj djeci.

Ti spojevi imaju sposobnost da pasivno prolaze kroz placentu u krvotok fetusa. Majke mogu imati lupus eritematosus u različitim varijantama ili mogu biti u remisiji, ali njihovi serumi pokazuju prisutnost ovih protutijela, što ukazuje na njihovo sudjelovanje u mehanizmima razvoja bolesti u novorođenčadi.

Simptomi neonatalnog lupus eritematosusa

Abnormalnosti kože su eritematozni prsten, mogu biti prisutni u novorođenčadi već kod rođenja, ili se mogu razviti nakon prve izloženosti sunčevoj svjetlosti.

Trajanje razdoblja cvatnje obično je nekoliko tjedana, no može se produžiti i do nekoliko mjeseci.

U neonatalnom lupus erythematosusu pojavljuju se hematološki simptomi u obliku sniženih razina trombocita, hemoglobina i bijelih krvnih stanica. Ponekad se povećava jetra i slezena.

Serum novorođenčadi sadrži Ro ili La antitijela čija se koncentracija postupno smanjuje. Rijetko je da se otkriju druga antitijela.

Dijagnoza lupus eritematoma u novorođenčadi

Dijagnoza lupus erythematosusa temelji se na prisutnosti Ro ili La antitijela na krv majke i djeteta, a kožne lezije novorođenčadi moraju biti karakteristične.

U svim slučajevima lupus erythematosus u novorođenčadi potrebno je obaviti detaljni kardiološki pregled djeteta (tijekom bolesti može doći do blokova srca). Potrebno je obaviti nekoliko morfologija krvi s razmazom.

Liječenje neonatalnog lupus eritematosusa

Terapija lupus erythematosus novorođenčadi je samo simptomatska, a dijete ne daje glukokortikosteroide ili druge farmakološke pripravke, jer se promjene obrće spontano. Pojava srčanog bloka može biti opasna.
Mariusz Kłos

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *