LJEPOTA

Nepravilnosti u vezi s urinarnim sustavom i autonomnom zajednicom

Atrofija višestrukog sustava je bolest koja se pojavljuje s simptomima različitih sustava (uglavnom nervoznih). Abnormalnosti se tiču urinarnih i autonomnih sustava, pojavljuju se značajke parkinsonovog sindroma, cerebelum sindroma i oštećenja piramidalnog sustava.

Atrofija višestrukog sustava je nekoliko bolesti s različitim intenzitetom simptoma, bolest nije česta i njeni uzroci nisu objašnjeni. U područjima zahvaćenom tom bolesti opaža se atrofična promjena živčanog tkiva.

Multi-chip gubitak je uključen u skupinu takozvanog “kompozitnog gubitka”. Synucleopathy, jer je alfa-sinuklein detektiran u mnogim dijelovima središnjeg živčanog sustava u tkivnim umetcima.

Atrofija s više sustava uključuje nekoliko bolesti. To uključuje Shy i Dragerov sindrom (uglavnom simptome iz autonomnog sustava), atrofiju masline, mosta i cerebeluma (simptomi bolesti povezani su s oštećenjem živčanih trakta koji prolaze od jezgre do malog mozga), kao i trake i crne supstance degeneracijskog sindroma (pojavljuju se simptomi Parkinsonove bolesti u ovom obliku).

Simptomi višekomponentne atrofije

Glavni simptomi tijekom multi-komponente atrofije su pored poremećaja autonomnog sustava (npr. Abnormalnosti autonomnog sustava, abnormalnosti autonomnog sustava, abnormalnosti autonomnog sustava itd.). kardiovaskularne ortostatske hipotenzije, nedostatke funkcije mjehura u obliku poremećaja urinarnog trakta, slabljene erekcije kod muškaraca i nemoći, abnormalnosti uzrokovane oštećenjem cerebelarnih struktura (nesposobnost, nistagmus, tremor u mišićima, poremećaji hodanja i ravnoteže, abnormalni govor).

Štoviše, drugi simptomi uključuju parkinsonizam (usporavanje motora, polagani hod, mali koraci, abnormalno držanje tijela) i simptomi povezani s oštećenjem piramidalnog sustava (ukočenost mišića, pareza, prekomjerni duboki mišićni refleksi i promatrani Babińskiov refleks u neurološkom pregledu i ostali simptomi povezani s kortikalnim – lom ili oštećenje probavnog trakta). Tijekom bolesti mogu se pojaviti poremećaji gutanja.

Zbog kliničkog tijeka razlikuje se forma s dominantom Parkinsonizma (oko 20%). Drugi, češće nastupajući, s prevladavanjem takozvanih “slučajeva”, jedan je od najčešćih. cerebelarni simptomi (otprilike 80%) bolesni).

Prepoznavanje višekomponentnog neuspjeha

Atrofija višestrukog sustava dijagnosticira se kada su zadovoljeni specifični kriteriji koji uključuju četiri aspekta: vegetativni i urinarni poremećaji, parkinsonizam, cerebelarne simptome i poremećaji kortizomskog spinalnog trakta.

Na temelju tih kriterija, moguće je, vjerojatna ili određena dijagnoza (potonja zahtijeva potvrdu histopatološkim ispitivanjem u mikroskopu prisutnosti promijenjenih živčanih tkiva).

Kod diferencijacije između višestrukog propadanja sustava, prije svega treba razmotriti Parkinsonovu bolest i sekundarne parkinsonove sindrome, kao i tzv. “Kardiovaskularnu bolest”. lude krave. Pored toga, slični klinički znakovi mogu uključivati primarne ili metastazirane tumore na strukture središnjeg živčanog sustava, infekcije, demijelinacione sindrome, ozljede mozga i metaboličke bolesti (često povezane s nedostatkom hranjivih tvari i pothranjenosti).

Liječenje višekomponentne atrofije

Atrofija višestrukog sustava je samo simptomatska – kauzalno liječenje bolesti nije poznato. Postupak uključuje rehabilitaciju (vježbe gimnastike i govorne terapije), terapiju ortostatske hipotenzije, liječenje Parkinsonovog sindroma (kod nekih bolesnika dobivaju se dobri terapeutski učinci nakon uporabe levodopočkih preparata, ali u gotovo polovici pacijenata nuspojave povezane s uporaba tih lijekova se razvija, amantadin nije učinkovit u liječenju parkinsonovog sindroma u bolesnika s multikomponentnom atrofijom).

Osim toga, liječenje poremećaja urinarnog trakta (npr. Urina, itd.) Bitno je za liječenje atrofije višekomponentne. Pacijent može biti kateteriziran s oksibutinom (ili u slučaju urinarne inkontinencije zahtijeva suprafritičku kateterizaciju) i zbog čestih disfagija može biti potrebno davati hranu kroz gastrointestinalni trakt ili transkutanu gastrostomiju.

Psihološka podrška, ne samo za bolesnika s višestrukim gubitkom sustava, već i za njegovu neposrednu obitelj, ostaje važan aspekt višestrukog gubitka sustava.

Prognoza gubitka višestrukog sustava

Gubitak višestrukog sustava obično počinje u 6. tromjesečju 2012. Prosječni životni vijek iznosi 6-9 godina. Bolest je progresivna, liječenje nema blagotvorno djelovanje, samo usporava proces bolesti i ublažava simptome.

Prognoza u višekomponentnom gubitku nije uspješna. Osim toga, zbog čestih pada krvnog tlaka, pada i ozljede mogu nastupiti sa ili bez gubitka svijesti. Poremećaji urinarnog djelovanja pogoduju razvoju infekcija mokraćnog sustava, što pogoršava opću prognozu.
Mariusz Kłos

Komentari Multi-chip nestanak

Banias | 2013-05-02 19:44

Pozdravljam te. Moja supruga, liječnica, bolestan je od čudne bolesti. Tijekom 2007. godine dijagnosticiran je višekomponentni sustav u dobi od 56 godina. Nakon što je pronađena godina kontaktiranja s krpom, koja je bila 11 godina unatrag, liječenje je trajalo 12 mjeseci. ali rezultati su bili strašni s pripadajućom jetrom. Tražim liječnika koji će vam dati savjete o tome što dalje. Sada moja supruga ne govori i ne hoda, ali je svjesna. Sve fiziološke aktivnosti su normalne. Nakon 5 pregleda glave, razgradnja živčanih stanica je bila inhibirana. Ali što sljedeće, tražim sljedeće, nakon konzultacija s istaknutim voditeljima nacionalnih klinika, širili su ruke. Možda će netko napraviti dijagnozu.

Aga | 2014-03-05 10:03

Dobrodošli, Majka je bolesna od 2007. godine, a dijagnosticiranje MSA-e napravljeno je 2013. godine. Liječnici su također širili ruke. Bolest je praktički počela s krpeljom i eritemom, ali nijedan liječnik nije želio čuti o tome kao problem. Mama govori vrlo nejasno, ona ne govori. Mama je trenutno 52. Nemoguće je opisati sreću i vidjeti kako bolest uništava Mame.

Anna | 2016-12-01 14:11

Dobrodošli, Moja mama također ima dijagnozu MSA-C, nedavno je bila u konzultaciji s Olsztynom s dr. Siwekom koja je rekla da će, ako mu pronađe ili prijavi još dva slučaja ove strašne bolesti, napiše projekt za medicinske pokuse za borbu protiv MSA-C. Zato vas molimo da dođete k njemu, možda će nam dati nadu.

Danuta | 2017-04-06 21:08

Dobrodošlica tebi. Moj suprug, 68, također je bio dijagnosticiran tipom MSA C. Nakon posjeta bolnici i mnogih specijalista nije bilo moguće pronaći razlog za to. Kao rezultat toga, odveden sam u specijalističku kliniku u Gdanjsku, gdje sam bio naručen za provođenje testova za bakterije. Pokazalo se da njezin muž ima bolest koja uzrokuje krpelj, što daje poremećaje hoda, govora i vrtoglavice.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *