LJEPOTA

Najnovija medicina kroz stvaranje složenih veza

Dijagnoza cistinurije moguće je na osnovi rezultata kemijskog pregleda naslaga izlučenih iz urinarnog trakta ili na osnovi tipične strukture lezija u hlađenim i zakiseljenim sedimentima urina.

Dijagnoza cistinurije podupire tzv. “Cistinurija”. pozitivan test marke u slučajevima povećanog izlučivanja cistina u mokraći. Određivanje kvantitativnog sastava izlučenih aminokiselina tijekom perioda od 24 sata može potvrditi dijagnozu. Cistinurija treba biti isključena u svim bolesnicima s bubrežnim kamenjem.

Liječenje cistinurije

Cystinuria terapija ima za cilj povećati topljivost cistina u mokraći (to sprečava razvoj simptoma bubrežnih kamenaca i otapa cistin kamenje već prisutne u mokraćnom sustavu). U tu svrhu, unos tekućina mora se povećati 24 sata dnevno, uključujući noću, u odraslih do oko 4 litre.

Također je važno osigurati osnovnu reakciju urina, koja je moguća nakon davanja natrij bikarbonata ili otopine kalij citrata ili D-penicilamina. Posljednji lijek, stvaranjem složenih veza, smanjuje koncentraciju slobodnog cistina u urinu, međutim, njegova uporaba povezana je s mogućnošću ozbiljnih nuspojava, što ograničava njenu administraciju na kronični način.

Manje toksičnost i bolja tolerancija povezani su s uzimanjem vitamina B6 ili enzima koji pretvara angiotenzin (kaptopril) kao inhibitor. Uporaba tretmana je učinkovita u većini slučajeva.

Prognoza cistinurije

Prognoza u cistinuriji je uspješna ako se bolest dijagnosticira rano i provodi se odgovarajuća terapija. Ako se dijagnoza i tretman odgađaju, može se razviti potpuno obloženi kamen mokraćnog trakta i njegove komplikacije.

Najčešće posljedice cistururije su infekcije mokraćnog sustava, koje ponekad rezultiraju epinefritisom, peritonealnim apscesom ili septikemijom. Nadalje, može se razviti arterijska hipertenzija, hidronefroza i, u ekstremnim slučajevima, kronični zatajenje bubrega.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *