Četvrtak, 15 travnja

Nadciśnienie Tętnicze u bolestima bubrega

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Nema tipičnog kliničkog tijeka u bubrežnom krvnom tlaku. Bolest se može razviti podmukao, a samo neka klinička svojstva mogu ukazivati na razvoj hipertenzije tijekom bubrežne bolesti: nagli nastup hipertenzije kod mladih žena može ukazivati na fibromuskularnu displaziju u bubrežnim arterijama iu muškaraca od 45 godina. godina života – za razvoj ateroskleroze. Osim toga, brzo povećanje hipertenzije i tlaka tijekom kratkog vremenskog razdoblja također može ukazivati na to da se bubrežna bolest pojavljuje zajedno.

Ostale značajke koje mogu ukazivati na bubrežne uzroke hipertenzije su: nedostatak odgovora na standardnu terapiju s trostrukim lijekovima za snižavanje krvnog tlaka s različitim mehanizmima djelovanja, žamorima koji se pojavljuju preko abdominalne šupljine, biokemijskim promjenama koje upućuju na stanje povećane sekrecije aldosterona (npr. Prisutnost aldosterona u koži, prisutnosti aldosterona u koži ili prisutnosti aldosterona u koži). To je zbog smanjenja razina kalija u serumu (hipokalemija), pušenja, brzog razvoja plućnog edema i oštećenja organa.

Suživot ateroskleroze u drugim krvnim žilama (npr. U obliku ateroskleroze) Osim toga, Nadciśnienie Tętnicze vaskularizacija može biti predložena i za pacijente s koronarnom arterijskom bolesti (koronarnom, cerebralnom, cervikalnom) i simptomima akutnog zatajenja bubrega nakon primjene angiotenzin-konvertiranog enzim. Međutim, kliničke značajke ne dopuštaju uvijek dijagnozu hipertenzije tijekom bolesti bubrega.

Kliničku sliku dominiraju simptomi osnovne bolesti, a samo mali broj pacijenata pokazuje bolest kroz oticanje uzrokovano zadržavanjem vode i natrija u tijelu. Nadciśnienie Tętnicze u bubrežnim bolestima karakterizira povećani dijastolički tlak, noću noću snižava krvni tlak i ovisi o količini natrija uzeti u hrani.

Dijagnoza i liječenje hipertenzije kod bolesti bubrega

Dijagnostički postupak za hipertenziju kod bolesti bubrega trebao bi biti usmjeren na otkrivanje promjena bubrežnih arterija i bubrega te pri odabiru odgovarajućeg liječenja. Angiografska slika bubrežnih arterija nakon kontrasta je korisna. Ultrazvuk abdomena također se može izvesti, osobito u početnoj fazi dijagnostike – to je probirni test.

Druge tehnike snimanja korisne u dijagnozi su kompjutorska tomografija, magnetska rezonancija i scintigrafija. Međutim, angiografija bubrežnih arterija u otkrivanju vaskularne renalne arterijske hipertenzije ostaje najtočnija studija.

Liječenje hipertenzije kod bolesti bubrega ima za cilj normalizirati krvni tlak ispod 130/80. Nonfarmakološke metode se koriste za smanjenje unosa soli u prehrani i za sprečavanje provodljivosti tijela. Posebni dijetalni tretmani također se koriste za normalizaciju tlaka.

Sljedeće invazivne metode koriste za ispravljanje renalne stenoze: perkutana angioplastika, angioplastika kombinirana s uvođenjem vaskularne proteze, kirurška korekcija sužene renalne arterije. Opća načela farmakološkog liječenja ne razlikuju se od onih koji se koriste u liječenju primarne arterijske hipertenzije.

About Lucija Pretić
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *