Subota, 8 svibnja

Montignac Dijeta

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Montignac Dijeta

Stvoritelj ove prehrane izjavio je da je važnije kontrolirati količinu ugljikohidrata u prehrani, a ne ograničiti veličinu obroka ili njihovu kalorijsku vrijednost. Primjena ove prehrane omogućuje prosječno Weight Loss od oko 1-2 kg tjedno.

Opća načela prehrane

Autor prehrane je Michel Montignac, francuski koji se ne slaže s svrhom prebrojavanja kalorija. On vjeruje da dobitak težine nije uzrokovan previše kalorija, već pogrešnim izborom prehrambenih proizvoda u prehrani.

Dijeta koju je razvio temelji se na smanjenju visokih GI proizvoda i potrošnji samo low-GI proizvoda. Proizvodi s visokim IG uzrokuju porast razine glukoze u krvi, a time i porast inzulina.

Kotač se zatvara, inzulin smanjuje razinu glukoze u krvi i opet smo gladni. Proizvodi s niskim GI-om reguliraju glukozu u krvi smanjenjem inzulina iz krvi nakon obroka. Na taj način, lakše je kontrolirati koliko hrane koju jedete i koliko malo energije vaše tijelo pohranjuje.

Visokog GI ugljikohidrata su slatkiši, lagani kruh, krumpir, bijela riža, pivo, zaslađene pročišćene žitarice. Treba izbjegavati i banane i sušeno voće.

S druge strane, nizak glikemijski indeks karakterizira takve proizvode kao što su nepročišćene žitarice, cijela zrna riža, cjelovita tjestenina, obrano mlijeko, mršavih riba i meso, mahunarke, zeleno povrće, paprike, rajčice, tikvice i voće: breskve, marelice, naranče, grapefruits.

Treba također imati na umu da je zasićene masne kiseline teže izgorjeti i istodobno imati veću sklonost akumuliranju u obliku masnog tkiva. Stoga je vrijedno zamijeniti maslac, masno hladno meso i meso s ribom i maslinovim uljem.

Montignacove prehrambene principe trebate biti svjesni

 • 3 obroka dnevno: 2 ugljikohidrata (doručak i večera) i 1 masnoću dnevno (ručak)
 • nakon obroka ugljikohidrata trebate uzeti 3-satni odmor i nakon masnog obroka trebate uzeti 4-satni odmor
 • najbolje je jesti voće na prazan želudac.

Montignac dijeta je podijeljena u dvije faze:

 • Faza Ije vrijeme Weight Loss. To traje ovisno o broju kilograma koji želite napuniti. Potrošeni su ugljikohidrati s IG koji ne prelaze 35. Možete jesti mršave proteinske proizvode, kao što su riba i perad, i impulsi.
 • Faza IIje vrijeme potrebno za održavanje smanjene tjelesne težine. Trebalo bi trajati do kraja života. Pri odabiru ugljikohidrata, još uvijek slijedimo IG i odaberite one s IG od ne više od 50.

Prednosti prehrane

 • Ne treba računati kalorije.
 • Jednostavna podjela na dobro (ribu, maslinovo ulje i druga biljna ulja) i loše masti (maslac, masline, masne kobasice i meso).
 • Ideja glikemijskog indeksa opravdana je znanstvenim istraživanjima, osobito kod osoba s poremećajima metabolizma ugljikohidrata (dijabetes, netolerancije glukoze).

Minusa prehrane

 • Zabrana kombiniranja ugljikohidratnih i masnih proizvoda, suprotno općeprihvaćenim načelima, da svaki obrok mora sadržavati sve potrebne nutrijente (proteine, masti i ugljikohidrate).
 • Dijeta za disciplinirane ljude, jer IG otežava odabir proizvoda.

Primjer izbornika

1. faza prehrane

 • Doručak: zdjelica kaša na lean mlijeku, kavu bez kofeina
 • Večera: losos na žaru s courgette i patlidžan, salata bijele kupusa, prirodni jogurt, zeleni čaj
 • Večera: salata od rajčice i mozzarelle s maslinovim uljem, Pu-erh čaj

Faza II prehrane

 • Doručak: kruh roll s lean pršut, nekoliko rotkvica, rajčica, kavu bez kofeina s mlijekom.
 • Večera: basmati riža, puretina pržena brokule i poriluk, zeleni čaj
 • Večera: losos pečena u pećnici, konzumirana limunom, salata od celera s dodatkom prirodnog jogurta i oraha, Herbal Tea

About Lucija Pretić
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *