LJEPOTA

Meridia – mišljenja o pilulama za mršavljenje sibutramina

Meridia – mišljenja o pilulama za mršavljenje sibutramina

Sibutramin (Meridia) je organski kemijski spoj koji se koristi kao anorectic lijek, tj. On inhibira apetit za pretilost. Djeluje inhibirajući ponovnu pohranu norepinefrina, serotonina, dopamina. Povećava osjećaj sitosti nakon obroka i povećava potrošnju energije, što vjerojatno utječe na povećanje termogeneze. To dovodi do Weight Loss do 25 kg mjesečno.

Kako radi sibutramin (Meridia)?

Učinak lijeka je djelovanje metabolita. Sibutramin i njegovi metaboliti nemaju kvolinolitičke ili antihistaminske učinke i karakteriziraju niskim afinitetom prema serotoninskim, adrenergičnim, dopaminskim, benzodiazepinskim i receptorima glutaminske kiseline. Međutim, on nema inhibitorski učinak na MAO. Kada se primjenjuje oralno, apsorbira se vrlo brzo uz istodobno konzumiranje obroka, a apsorpcija se usporava. Podložno djelovanju prvog prolaska kroz jetru, metabolizira se u prisutnosti citokromoizenzima P-450 (3A4) na farmakološki aktivne metabolite (demetilirani derivati M-l i M-2) koji su inaktivirani hidroksiliranjem i konjugacijom u neaktivne M-5 i M-6. Vrijeme nakon kojeg sibutramin doseže maksimalnu koncentraciju u krvi (tmax) je 1.2 h, tmax aktivnih metabolita je 3 h.
Sibutramin veže 97% serumskih proteina, M-1 i M-2 94% metabolita.
U roku od 4 dana od uzimanja lijeka postiže se stacionarna koncentracija metabolita i 2 puta veća nego kod jedne doze. Lijek se izlučuje iz tijela urinom u obliku neaktivnih metabolita.
Lijek se uzima nakon savjetovanja s liječnikom, njegova uporaba bez njega može dovesti do ozbiljnih komplikacija, čak i onih koji ugrožavaju život i zdravlje.

Meridia povijest i dostupnost na tržištu

Meridia, dostupna u obliku sibutramin hidroklorida, uvedena je 1997. godine, uklanjajući s tržišta starije lijekove sličnih učinaka, koji su imali mnoge štetne učinke.

21. 01. U 2010. godini preporučeno je obustaviti prodaju lijekova koji sadrže sibutramin. To je bilo povezano s SCOUT studijama koje su pokazale da uzimanje tih lijekova povećava rizik od infarkta miokarda, moždanog udara, srčanog udara ili smrti od kardiovaskularnih uzroka u bolesnika starijih od 54 godine koji su opterećeni kardiovaskularnim bolestima, dijabetesom tipa 2. Povećanje rizika uglavnom je bilo zbog učestalosti infarkta ili moždanog udara, što nije rezultiralo smrću. Također je preporučljivo da se oni koji uzimaju sibutramine trebaju posavjetovati s liječnikom.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *