LJEPOTA

Među njima spominje Seborrheic lik

Pemphigoid može biti povezan s multiformnim lezijama kože, koje su eritematozno-edematousne, slične urtikariji, slične poliformalnom eritemu, vezikularnoj i vezikularnoj. Mjehovi mogu biti različitih veličina, obično su dobro istegnuti i često su hemoragijski.

Često se događa da osim velikih promjena u pemphigoid, postoje i male cvjetovi, raspoređeni u Vanukah uzorak. Mjehurići se nalaze u eritematoma promijenjenim područjima ili u blizini zdrave kože.

Mjesto pemphiogoida može varirati. Cvjeta se često šire po koži. Neki bolesnici mogu doživjeti lezije s tvrdim, dobro napetim poklopcem, također u sluznicama, npr. u slučaju limfnih čvorova. usne šupljine.

Tijek pemfigoida je kroničan i često ponavljajući, koji traje mnogo mjeseci ili čak mnogo godina. U pravilu, opće stanje pacijenata je dobro. Ponekad lezije kože mogu biti popraćene svrbežom i paljenjem. U slučaju koegzistencije tumora u abdominalnoj šupljini, tijek pemfigoida ovisi o osnovnoj bolesti.

Često se opaža povlačenje lezija s liječenjem pemfigoida, kao i njihovo ponovno pojavljivanje u slučaju relapsa ili metastaza raka. Postoje također i atipične sorte s blago različitim kliničkim tijekom. To uključuje lojalne, vezikularne, nodularne i ograničene na donje ekstremitete.

Dijagnoza pemfigoida

Dijagnoza pemfigoida temelji se na kliničkim značajkama bolesti. Prije svega, važno je prisustvo napetih mjehura, eritematoznih i oedematičnih erupcija i višestrukost kožnih lezija. Također je važno potvrditi kroničnu prirodu bolesti.

Odlučujući faktor u dijagnozi pemfigoida je histološki pregled fragmenta patološki modificirane kože u mikroskopu, nakon primjene posebnog bojenja. Osim toga, identificirane su imunološke abnormalnosti u skupljenim sekcijama kože i u krvnom serumu, gdje su prisutna antitijela karakteristična za pemfigoid.

U odraslih osoba važno je provesti detaljne studije kako bi se identificirale maligne novotvorine, ponekad koegzistirajući s pemfigoidom.

Diferencijalna dijagnoza pemfigoida bi trebala uzeti u obzir druge dermatološke bolesti s sličnim kliničkim simptomima, posebice stečenim folikularnim izlučivanjem epiderme, koja je karakterizirana prisutnošću blistera uglavnom u područjima izloženim mehaničkoj ozljedi, oko usne sluznice i ostavljajući atrofične i lezije ožiljaka.

Međutim, za razliku od pemfigusa, pemphigus vulgaris je jedini oblik pemfigusa – samo su blisteri koji su manje napeti, a klinički tijek bolesti je teži. Osim toga, Duhringova bolest i eritema policističnih mjehura mogu predstavljati slične kliničke znakove.

Liječenje pemfigoida

Terapijsko liječenje u pemfigoidu temelji se prvenstveno na oralnoj primjeni glukokortikosteroida srednje doze, koja u većini slučajeva ima dobar terapeutski učinak i brzo zaustavljanje kožnih lezija. Doze lijekova trebaju se postupno smanjivati i ne smiju se zaustaviti iznenada, jer postoji visok rizik ponovnog pojavljivanja bolesti.

Imunosupresivni farmakološki pripravci su naznačeni samo u teškim slučajevima s značajnim kliničkim znakovima i kada terapija glukokortikosteroidom nije bila djelotvorna.

Liječenje pemfigoida s tim farmakološkim sredstvima se uglavnom koristi u kombinaciji sa steroidnom primjenom, ali samo nakon što je isključena prisutnost malignih tumora, što može brže napredovati upotrebom tih lijekova, čime se pogoršava prognoza.

U nekim kliničkim slučajevima pemfigoida, korisno je povezati glukokortikosteroide sa sulfonima ili određenim antibioticima (npr. Antibiotik, antibiotik, antibiotik, itd.). tetraciklin ili eritromicin). Mehanizam djelovanja tih preparata vjerojatno je povezan s inhibicijom bijelih krvnih stanica, koje igraju važnu ulogu u formiranju procesa bolesti.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *