LJEPOTA

Kronična opstruktivna bolest pluća (KOPB)

Kronična opstruktivna plućna bolest najčešća je plućna bolest. Definicija bolesti kombinira dvije glavne i česte promjene: emfizem i kronični bronhitis, koji koegzistiraju. Njezin lik je multifaktorski. Najčešći uzrok je pušenje, što dovodi do proteze i protu-proteazne neravnoteže u plućima.

Drugi čimbenici mogu uključivati česte respiratorne infekcije i pasivno pušenje, utjecaj onečišćenja okoliša, klimatskih čimbenika, ponavljajućih bronhno-plućnih genetičkih stanja. Kronična opstruktivna plućna bolest razlikuje se od astme zbog činjenice da je spajanje protoka zraka nepovratno.

Simptomi kronične opstruktivne plućne bolesti

Jedan od glavnih simptoma kronične opstruktivne plućne bolesti je kašljanje is ekspekulacijom gustog iskašljaja. Osim toga, u početku je naporan, a zatim odmaranje bez daha. Bolestan čovjek je kauč, gubi težinu, i slina. Razvija plućnu hipertenziju i zatajenje srca.

Liječenje kronične opstruktivne plućne bolesti

Liječenje kronične opstruktivne plućne bolesti uglavnom uključuje uporabu pripravaka koji proširuju bronhiju. To uključuje kolinolinske lijekove, simpatikomimetike i teofilinske derivate. Namijenjeni su sprječavanju pojave dispneje. Simptomatski se primjenjuju i anti-ciklotropni lijekovi i relaksanti bronhijalne sluzi.

Prognoza kronične opstruktivne plućne bolesti

Kronična opstruktivna plućna bolest je progresivna bolest. Prognoza je gora kada bolest prolazi kroz razdoblje naprednih promjena. Pravilo u ovoj bolesti je rekurentna bronhopulmonalna infekcija. Upala pluća je život opasno stanje za pacijenta.
Monika Kozak

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *