Četvrtak, 15 travnja

Kako izgubiti težinu tijekom menopauze?

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Kako izgubiti težinu tijekom menopauze?

Studije potvrđuju da razdoblje menopauze pridonosi povećanju količine masnog tkiva. Žene mlađe od 50 godina karakterizira uglavnom pretilost kuka, nakon menopauze, najčešće abdominalne pretilosti.

To je uobičajeno poznata pojava, a nedostatak prikladnih ReAction može dovesti do pretilosti na abdomenu, što može dovesti do brojnih komplikacija kao što je inzulinska rezistencija, poremećaji lipida, hipertenzija. Da biste to izbjegli, trebate mijenjati svoje navike, mijenjati prehranu i dati vam više vježbi.

S dobi se smanjuje potreba za energijom i stopa metabolizma. To često dovodi do smanjenja tjelesne aktivnosti, koja čak iu zdravih prehrambenih navika povećava količinu tjelesne masti.

To ne znači, međutim, da nakon menopauze ne možete uživati u dobrom stanju i silueti.

Zašto je lakše udebljati tijekom menopauze?

Prvi faktor je promjena u koncentracijama spolnih hormona. Oni igraju važnu ulogu u pravilnom funkcioniranju tijela. Oni utječu na lipolizu i lipogenezu, tj. Postupke povezane s sintezom i raspadom masti. Ovi hormoni također reguliraju proizvodnju biološki aktivnih tvari koje luče masno tkivo, tj. Adipokin: leptin, adiponektin angiotenzin.

Postoje mišljenja koja upućuju na to da se u periodu menopauze reguliraju hipotalamusni mehanizmi kontrole količine konzumirane hrane. Povećana je aktivnost galanina, koja sudjeluje u unosu masti, te se smanjuje aktivnost neuropeptida Y, koja je odgovorna za želju da jede ugljikohidrate. To čini žene više vjerojatno da će koristiti masne proizvode tijekom menopauze.

Vježba je neophodna!

Tijekom godina količina mišićnog tkiva se smanjuje. Ako ne uključimo više fizičke aktivnosti u naše živote, gubici mišićnog tkiva bit će zamijenjeni masnim tkivom. Ovdje se također vrijedi prisjećati da što više prolazite mišićnim tkivom u tijelu, to će sporiji metabolizam usporiti. Tjelesna aktivnost u osnovi okreće metabolizam naopako. Osim toga, tjelesna aktivnost osigurava koštanu masu koja štiti od osteoporoze.

Pazite da imate ono što imate na tanjuru.

Istraživanje posvećeno analizi prehrambenih preferencija žena iznad 40 godina pokazuje da preferiraju bogate kalorijske proizvode. Njihova prehrana je slaba u cjelovitim ugljikohidratnim proizvodima, mršavim mlijekom, ribom, povrćem, voćem i mahunarkama. Posebno potonje su vrlo važne u prehrani žena u ovom razdoblju zbog sadržaja phytoestrogens, koji produžavaju mjesečni ciklus, ublažiti simptome povezane s cvatnje i mogu smanjiti rizik od osteoporoze i ateroskleroze.

Čak i male promjene omogućuju održavanje ispravne tjelesne težine. Ako je vaša težina u pravu, samo trebate smanjiti dnevnu energiju za 200 kcal kako biste osigurali da nema debljanja. Za usporedbu, 200 kcal je ekvivalent od npr. jedan slatki bar.

Neki su proizvodi posebno pogodni za žene iznad 50 godina:

  • rajčice, banane, marelice, avokado – posebno bogate kalijem za regulaciju krvnog tlaka
  • bobice – bogat izvor Antioxidanta
  • kao što su špinat, kelj, succola – bogati kalcijem i vitaminom K – koji pomažu održati pravilnu mineralizaciju kostiju
  • riba masnog mora: tuna, skuša, haringa, sprat – izvrstan izvor masnih kiselina n-3 PUFA, koji imaju zaštitni učinak na prevenciju kardiovaskularnih bolesti, smanjenje koncentracije triglicerida, ukupni kolesterol i LDL kolesterol frakcije u krvnom serumu
  • soja – neke studije pokazuju da proizvodi bogati izoflavonom, kao što su soja i tofu, mogu ublažiti menopauze; Međutim, ako je netko u obitelji imao karcinom dojke, treba konzultirati liječnika o namjeri uvođenja sojeva izoflavona u prehranu.
  • puni ugljikohidratni proizvodi za mljevenje i zobene pahuljice – sadrže dijetalna vlakna koja poput n-3 PUFA masnih kiselina smanjuju koncentraciju ukupnog kolesterola i LDL kolesterola i reguliraju gastrointestinalni trakt,
  • mlijeko, jogurt, kefir, mlaćenica – vrlo dobar izvor kalcija i probiotičkih bakterija; treba odabrati masne nusproizvode, po mogućnosti bez dodanog šećera.

Sve je moguće preživjeti

Pristup samom problemu je važan. Kako je žena općenito usmjerena na klimakterijumom, odgovorna je kako menopauza radi u tom razdoblju. Žene koje nerazmjerno ocjenjuju profit, ali ističu gubitke promjene tijekom tog razdoblja, obično pate od svih neugodnosti. Žene koje imaju veliko mišljenje o dobiti i slabo mišljenje o gubitku menopauze, prolaze kroz to mnogo glatko.

About Lucija Pretić
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *