LJEPOTA

Kakav vitamin D uzimate?

Ringworm je sustavna bolest karakteristična za razvojno doba. To se događa samo kod djece, ekvivalent u odraslima je osteomalazija. Promjene koje se promatraju u rakovima su poremećaji mineralizacije osteoida i hrskavice rasta.

Najčešći uzrok abnormalnosti je nedostatak vitamina D3. Dugotrajno se ne smanjuje razina kalcija u krvnom serumu jer se normalizira razvoj sekundarnog hiperparatireoidizma (kalcij se oslobađa u krv iz koštanih struktura). Manja učestalost rakova može biti uzrokovana nedostatkom kalcija i fosfata.

Rickets čimbenici rizika

U dojenčadi, zbog intenzivnog rasta, nedovoljne prehrane (uzrokujući nedostatak kalcija, vitamina D3 i fosfata u prehrani), nedovoljna sunčeva svjetlost (što dovodi do smanjene proizvodnje aktivnih metabolita vitamina D u koži), nedostatka nadopunjavanja vitamina D3 i slaba apsorpcija kalcija iz gastrointestinalnog trakta može pridonijeti razvoju rakova.

Osim toga, prijevremena starenja, parenteralna prehrana i neki genetički sindrom doprinose smanjenju razine serumskih fosfata, što pridonosi rakom. Također, neke kongenitalne bolesti uzrokuju smanjenje koncentracije kalcija, što također rezultira razvojem abnormalnosti kostiju i simptomima tipičnim za rakove.

Simptomi raka

Heraldički (sustavni) simptomi raka u dojenčadi uglavnom su: razdražljivost, anksioznost, znoj glave tijekom hranjenja, okretanje glave i nedostatak apetita, što dovodi do smanjenja dobitka na težini. Osim toga, postoji tendencija zatvora, poremećaja spavanja i smanjene napetosti mišića.

Aktivni (cvjetni) rakovi se razvijaju nakon nekoliko tjedana, ako se ne liječi, dovode do promjena u području kosti, što rezultira deformacijama prsnog koša (takozvane “deformacije kostiju”). Lubanja je karakterističnog oblika, kvadrata, a pojavljuje se tzv. Prsni prah. zakrivljene narukvice (deformacije oko podlaktice i kosti nogu) i krivulja krunice (zadebljanje na području koštanih dijelova s rebrima hrskavice).

Osim toga, postoje takozvani “slobodni vozači”. pukotina krivulja, omekšavanje kamenice, mogu se pojaviti sekundarni simptomi tetanusa. Osim toga, primijećeno je povećanje prednjeg fontana i kašnjenje u porastu, savijenih donjih ekstremiteta (O- i X-savijati), zglobne deformacije, ravne noge i odgođeni rast. Čak i kasnije, zubi djece s rakovima su izrezani.

Prepoznavanje rahitisa

Kako bi se utvrdila dijagnoza rakom, korisno je utvrditi pojavu simptoma sustava i kostiju. Štoviše, promjene u rendgenskim slikama kostiju i abnormalnosti u laboratorijskim ispitivanjima, uglavnom zbog metabolizma kalcijevog fosfata, upućuju na pojavu rakomova.

Potrebno je odrediti razinu kalcija, fosfata, enzima alkalne fosfataze, paratormona i kalcitrila u serumu, te fosfata i cAMP u urinu ako dijete osumnjičuje rakove.

Prevencija i liječenje koštica

Postupci za sprečavanje raka se počnu već tijekom trudnoće. U tom razdoblju važno je jesti racionalno i osigurati odgovarajuće količine proteina, vitamina i minerala. Izlaganje suncu i unos vitamina D3 također su važne preventivne mjere tijekom trudnoće.

Odgovarajuća prehrana dojenčadi i dodatno nadopunjavanje vitamina D3, kao i izloženost suncu djeci, neophodni su nakon poroda, što je važan aspekt prevencije i liječenja rakom. Također je važno zapamtiti mogućnost mogućnosti predoziranja simptomima vitamina D3 u slučaju preuzimanja više od preporučenih doza ove preparate.

Prognoza koštica

U slučajevima rane dijagnoze i prikladnog liječenja karcinoma, štetni učinci krvnih zrnaca se ne razvijaju, a prognoza je pozitivna. Neliječeni rakovi dovode do deformabilnih promjena u kosti i kašnjenja u razvoju djeteta, što je povezano sa slabijom prognozom.
Mariusz Kłos

– Interna medicina “, Gerd Herold i suautori, izdavač PZWL Medical Publishing House, Varšava.
– Pediatrie “, znanstveni suradnici, Krystyna Kubicka, Wanda Kawalec, izdavač PZWL Medical Publishing House, Varšava.

Komentari Komentari rakom

Kasia | 2011-09-25 21:46

Zato što mi, na primjer, Vigantolu dajemo svom djetetu. Ima jednostavan dispenzer koji je također udoban za dijete.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *