Kakav vitamin D uzimate?

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Ringworm je sustavna bolest karakteristična za razvojno doba. To se događa samo kod djece, ekvivalent u odraslima je osteomalazija. Promjene koje se promatraju u rakovima su poremećaji mineralizacije osteoida i hrskavice rasta.

Najčešći uzrok abnormalnosti je nedostatak vitamina D3. Dugotrajno se ne smanjuje razina kalcija u krvnom serumu jer se normalizira razvoj sekundarnog hiperparatireoidizma (kalcij se oslobađa u krv iz koštanih struktura). Manja učestalost rakova može biti uzrokovana nedostatkom kalcija i fosfata.

Rickets čimbenici rizika

U dojenčadi, zbog intenzivnog rasta, nedovoljne prehrane (uzrokujući nedostatak kalcija, vitamina D3 i fosfata u prehrani), nedovoljna sunčeva svjetlost (što dovodi do smanjene proizvodnje aktivnih metabolita vitamina D u koži), nedostatka nadopunjavanja vitamina D3 i slaba apsorpcija kalcija iz gastrointestinalnog trakta može pridonijeti razvoju rakova.

Osim toga, prijevremena starenja, parenteralna prehrana i neki genetički sindrom doprinose smanjenju razine serumskih fosfata, što pridonosi rakom. Također, neke kongenitalne bolesti uzrokuju smanjenje koncentracije kalcija, što također rezultira razvojem abnormalnosti kostiju i simptomima tipičnim za rakove.

Simptomi raka

Heraldički (sustavni) simptomi raka u dojenčadi uglavnom su: razdražljivost, anksioznost, znoj glave tijekom hranjenja, okretanje glave i nedostatak apetita, što dovodi do smanjenja dobitka na težini. Osim toga, postoji tendencija zatvora, poremećaja spavanja i smanjene napetosti mišića.

Aktivni (cvjetni) rakovi se razvijaju nakon nekoliko tjedana, ako se ne liječi, dovode do promjena u području kosti, što rezultira deformacijama prsnog koša (takozvane “deformacije kostiju”). Lubanja je karakterističnog oblika, kvadrata, a pojavljuje se tzv. Prsni prah. zakrivljene narukvice (deformacije oko podlaktice i kosti nogu) i krivulja krunice (zadebljanje na području koštanih dijelova s rebrima hrskavice).

READ  Oštećenje živčanog sustava

Osim toga, postoje takozvani “slobodni vozači”. pukotina krivulja, omekšavanje kamenice, mogu se pojaviti sekundarni simptomi tetanusa. Osim toga, primijećeno je povećanje prednjeg fontana i kašnjenje u porastu, savijenih donjih ekstremiteta (O- i X-savijati), zglobne deformacije, ravne noge i odgođeni rast. Čak i kasnije, zubi djece s rakovima su izrezani.

Prepoznavanje rahitisa

Kako bi se utvrdila dijagnoza rakom, korisno je utvrditi pojavu simptoma sustava i kostiju. Štoviše, promjene u rendgenskim slikama kostiju i abnormalnosti u laboratorijskim ispitivanjima, uglavnom zbog metabolizma kalcijevog fosfata, upućuju na pojavu rakomova.

Potrebno je odrediti razinu kalcija, fosfata, enzima alkalne fosfataze, paratormona i kalcitrila u serumu, te fosfata i cAMP u urinu ako dijete osumnjičuje rakove.

Prevencija i liječenje koštica

Postupci za sprečavanje raka se počnu već tijekom trudnoće. U tom razdoblju važno je jesti racionalno i osigurati odgovarajuće količine proteina, vitamina i minerala. Izlaganje suncu i unos vitamina D3 također su važne preventivne mjere tijekom trudnoće.

Odgovarajuća prehrana dojenčadi i dodatno nadopunjavanje vitamina D3, kao i izloženost suncu djeci, neophodni su nakon poroda, što je važan aspekt prevencije i liječenja rakom. Također je važno zapamtiti mogućnost mogućnosti predoziranja simptomima vitamina D3 u slučaju preuzimanja više od preporučenih doza ove preparate.

Prognoza koštica

U slučajevima rane dijagnoze i prikladnog liječenja karcinoma, štetni učinci krvnih zrnaca se ne razvijaju, a prognoza je pozitivna. Neliječeni rakovi dovode do deformabilnih promjena u kosti i kašnjenja u razvoju djeteta, što je povezano sa slabijom prognozom.
Mariusz Kłos

– Interna medicina “, Gerd Herold i suautori, izdavač PZWL Medical Publishing House, Varšava.
– Pediatrie “, znanstveni suradnici, Krystyna Kubicka, Wanda Kawalec, izdavač PZWL Medical Publishing House, Varšava.

Komentari Komentari rakom

Kasia | 2011-09-25 21:46

Zato što mi, na primjer, Vigantolu dajemo svom djetetu. Ima jednostavan dispenzer koji je također udoban za dijete.

READ  Ako je razlog za promjenu jasan
Lucija Pretić
About Lucija Pretić 636 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*