Četvrtak, 15 travnja

Jedna od posljedica kriptorhidizma je razvoj nuklearnih tumora

[Ukupno:    Prosjek: /5]

U dojenčadi i novorođenčadi, tijekom fizičkog pregleda primjećuje se nepostojanje jednog ili obaju testisa. U slučaju prave kriptorhidnosti, skrotum se možda ne može ispravno razviti na pacijentovu stranu.

U dijagnozi kriptorhidizma, ispitivanje bolesnika i odsutnost jezgre u skrotumu su od temeljne važnosti. Također je poželjno tražiti organ u trbušnoj šupljini ultrazvukom i laparoskopijom. Druge studije snimanja mogu uključivati računalnu tomografiju ili magnetsku rezonanciju koja pokazuje prisutnost i mjesto jezgre ili oboje.

Liječenje kriptorhidizma

Vjeruje se da upotreba hormonske nadomjesne terapije s hCG ili hormonom koji oslobađa LH dovodi do pada kernela u nekoliko posto pacijenata, ali uspjeh ovisi o lokaciji organa prije nego što se terapija provede.

Kirurški zahvat trenutno je najvažniji i trebao bi biti izveden prije završetka 1. godine starosti. Izbor postupka ovisi o rezultatu pre-operativnog testa. U svakoj od korištenih tehnika, jezgra se stavlja u kontraktilnu membranu unutar skrotuma.

Komplikacije kriptorhidne

Posljedice kriptorhidizma uključuju razvoj tumora jezgre, neplodnost i okretanje jezgre (posljednja komplikacija je rijetko stanje koje se javlja u nezamjenjivoj jezgri). Intraabdominalni organi su odgovorni za povećani broj malignih tumora.

Nema podataka o tome da li kirurški postupci koji su izvedeni da bi jezgru doveli do skrotuma rezultiraju smanjenjem broja tumora. Preporuča se uklanjanje nezamjenjivog organa u novodijagnosticiranom muškarcu prije 35 godina.

About Lucija Pretić
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *