LJEPOTA

Jedinice grupe Hisa

Lijeva noga blokova Njegove hrpe (latinski) dissociatio intraventriculańs rami sinistri fasciculi Hisi), dobiva se prekidanjem provođenja impulsa u lijevoj nozi Hisa snopa. Uzbuđenje doseže lijevu klijetku kroz desnu klijetku, što pridonosi odgađanju depolarizacije lijeve klijetke. Poremećaj ukazuje na ozbiljnu štetu srčanom mišiću. Najčešći uzrok blokova lijevog nogu je ishemijska bolest srca i upalne i degenerativne promjene srca.

Elektrokardiografska slika lijeve noge Njegove snage:
– produljeno trajanje QRS tima;
– u otvorima V5, V6 postoje široki, spojeni i razdijeljeni R-oblici;
– odgođeni negativni povratak preko lijeve klijetke;
– suprotnom smjeru ST-T jedinice do prevladavajućeg nagiba QRS jedinice u kanalima V5, V6.

Nepotpuni blok u lijevoj nozi Hisa snopa nastaje otpuštanjem provođenja impulsa u lijevoj nozi Hisa snopa. Etiologija je ista kao u slučaju ukupnog bloka lijevih nogu Hisa snopa.

Blok desnog nogu Njegove hrpe (lat.). dissociatio intraventricularis rami dextri fasciculi Hisi) nastaje blokiranjem provođenja impulsa u desnoj duljini snopa. Uzbuđenje se prenosi lijevom nogom do lijeve klijetke kroz ventrikularni septum do desne klijetke. Slika elektrokardiografske smetnje: ………………………………………. ………………………………………….. ………………………………………….. ……………………………………….
– Prošireni QRS tim;
– QRS jedinica u vodičima V1, V2, V3 iskrivljena;
– Široka S-kamera u V5, V6 kanalima;
– odgođena negativna povratak na desnu klijetku;
– suprotnom smjeru ST-T jedinice do prevladavajućeg nagiba QRS jedinice u desne ventrikularne kanale.

Uzrok pravog bloka grana je obično: kongenitalni defekta srca, miokarditis, hipertrofija desne klijetke, ishemijska srčana bolest.

Prognoza u bloku desne noge je dobra.

Nedovršeni blok desne noge Hisa snopa stvara se otpuštanjem provođenja impulsa u desnoj nozi Hisa snopa. Etiologija je ista kao u cjelokupnom dijelu desne ruke Hisaove hrpe.

Ljevica Blok prednjih snopa Njegovog niza proizveden je blokiranjem provođenja prednjeg svjetla. Puls se prenosi stražnjim zrakom, što odgađa uzbudu prednjeg zida lijeve klijetke. Najčešći uzroci blokova prednjeg bala s lijevim nosačima su upalne i degenerativne srčane lezije i ishemijska srčana bolest.

Lijevi blok Hisa bundle stražnjeg bala je blokada impulsa provođenja u lijevom Hisa snopu stražnjeg bala. Aktivacija se prenosi preko prednjeg svjetla, što odgađa aktivaciju stražnjih i bočnih zidova lijeve klijetke.

Blok s desne noge s lijevom nogu (RBBB + LAH) najčešći je tip dvožilnog bloka. Ona prekida provođenje impulsa lijevog i desnog nogu i prenosi poticaj u srce preko lijevog nogu stražnjih greda.

Dijagnoza i liječenje snopa Njegove noge

Fiksni blokovi srca dijagnosticiraju se odmorni EKG test, dok se periodički blokovi srca dijagnosticiraju 24-satnim ECG testom. Liječenje počinje tretiranjem osnovne bolesti, na pr. liječenje infarkta ili prekid antiaritmikih lijekova.

U slučaju bloka s dvije trake, pacemaker se ugrađuje pacijentu zbog rizika potpunog začepljenja provođenja i napadaja Morgagni-Adams-stockes (MAS). Liječenje s pacemakerima također je naznačeno simptomima povezanim s cerebralnom hipoksijom, npr. Adolescencija, abnormalnosti mozga itd.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *