LJEPOTA

Ispucaj vrat Macica

Prijelom vrata maternice tijekom isporuke počinje na vanjskoj utičnici i ide prema gore bočno, a može se proširiti i na unutarnju utičnicu. U slučaju oštećenja cervikalne grane maternice, prisutno je povećano krvarenje. Osim toga, može doći do dubokog i opsežnog oštećenja cerviksa.

Visoka i opasna ruptura u grliću maternice gotovo je uvijek povezana s upotrebom sile, npr. korištenje sile da razbije cerviks. tijekom rane, abnormalne, opstetrirane operacije. To je osobito slučaj kada grlić maternice nije posve otvoren ili nakon opstetričkih postupaka.

U većini slučajeva, cervikalna ruptura javlja se lateralno i linearno, obično s jedne strane, iako postoje slučajevi bilateralne oštećenja vrata maternice.

Simptomi cervikalne frakture

Dominantni simptom rupture vrata maternice krvari se. Ponekad, čak ni duboke ozljede uopće ne iscrpljuju. Slučajevi s oštećenjem arterija karakteriziraju značajno povećana krvarenja. Kasna posljedica neprepoznatog i nepotpunog frakture vrata maternice je postpartum krvarenje.

Sekundarni prijenos preko uzlaznog puta može se pojaviti kao rezultat širenja mikroorganizama u krvotok i susjedna tkiva.

Čak i minimalna šteta može biti pristup mikroorganizmima i može biti uzrokovana širenjem bakterija, što često dovodi do postpartumne septikemije, što može biti smrtonosna posljedica ne dijagnosticiranog i neotkrivenog rupture vrata maternice.

Osim toga, ako se upali infiltracija u savezima, simptomi mogu trajati nekoliko godina.

Prepoznavanje cervikalne frakture

Ruptura grlića maternice može biti naznačena krvarenjem nakon poroda ako su kontrakcije maternice normalne, osobito ako su teške.

Također, ako je koncentracija fibrinogena unutar normalnih granica, to može ukazivati na oštećenje vrata kao uzroka krvarenja. Često, pukotine koegzistiraju s istodobnom parezom maternice.

Liječenje cervikalnih prijeloma

U slučaju intrauterine dijagnoze cervikalne frakture, prvi je postupak izvođenje posebnog manevra za izlučivanje posteljice. Preporučljivo je da se kvara zajedno s materijalima i zaustavite krvarenje arterija, ako ih ima.

Ako se prijelom vrata dospije iznad unutarnjeg usta, potrebno je otvoriti trbuh kako bi pravilno isporučili štetu.

Prognoza rupture vrata maternice

Ako se cervikalni prijelom dijagnosticira rano i odmah se primjenjuje, prognoza je pozitivna.

Prognoza zanemarenih ruptura maternice je nešto gore, jer je povezana s mogućnošću kasnih komplikacija – poslijeporođajno krvarenje i sekundarnu infekciju rane, što zauzvrat može rezultirati širenjem upale susjednim strukturama i preko krvnog puta kako bi uključio udaljeni organi, koji ponekad mogu dovesti do smrti pacijenta.
Mariusz Kłos

– Obstetrics and Gynecology “, ed. Znanosti, Grzegorz H. Bręborowicz, izdavač PZWL Medical Publishing House, Varšava.
– Praktični psihijatrijski i obstetrijski operatori “, izd. Pschyrembel Willibald, Dudenhausen Joachim, Ed. PZWL Medical Publishing House, Varšava.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *