LJEPOTA

Infekcije citomegalovirusa

Citomegalovirus (CMV) je virus herpesa. Karakteristični su od njih da uzrokuju povećanje staništa, a njihove citoplazme sadrže alkalne, apsorbirajuće ispade. U plućnom obliku uključene su plućne alveolarne stanice nazvane makrofagi.

Postoji mnogo mehanizama kojima se može pojaviti prijenos virusa. Urođena bolest uzrokuje placentalna infekcija majke. Perinatalna citomegalovirusna bolest nastaje dodirom s cervikalnim ili vaginalnim izlučevinama tijekom porođaja. Sljedeći putevi su slinovnica, spolna cesta i cesta zbog transplantacije.

Urođena infekcija uzrokuje mentalno oštećenje, neurološki poremećaj, gubitak sluha, intersticijalna upala pluća, hematološki poremećaji, hepatitis. Simptomi CzAsami uopće se ne pojavljuju.

U perinatalnim infekcijama često se razvijaju intersticijska pneumonija, hepatitis, osip i razvojni poremećaji. Kod mononukleoze inducirane citomegalovirusom postoje: groznica, atipična limfocitoza, limfadenopatija, hepatomegalija, proširenje limfnih čvorova.

Napredak bolesti je obično brz i završava smrću. U pojedinim slučajevima bolesnik se sprema.

Liječenje infekcije citomegalovirusom

U bolesnika bez imunodeficijencije ne upotrebljava se terapija, jer je imunološki sustav potpuno funkcionalan. Za druge se može koristiti ganglowir ili fosfat.
Monika Kozak

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *