Infekcije citomegalovirusa

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Citomegalovirus (CMV) je virus herpesa. Karakteristični su od njih da uzrokuju povećanje staništa, a njihove citoplazme sadrže alkalne, apsorbirajuće ispade. U plućnom obliku uključene su plućne alveolarne stanice nazvane makrofagi.

Postoji mnogo mehanizama kojima se može pojaviti prijenos virusa. Urođena bolest uzrokuje placentalna infekcija majke. Perinatalna citomegalovirusna bolest nastaje dodirom s cervikalnim ili vaginalnim izlučevinama tijekom porođaja. Sljedeći putevi su slinovnica, spolna cesta i cesta zbog transplantacije.

Urođena infekcija uzrokuje mentalno oštećenje, neurološki poremećaj, gubitak sluha, intersticijalna upala pluća, hematološki poremećaji, hepatitis. Simptomi CzAsami uopće se ne pojavljuju.

U perinatalnim infekcijama često se razvijaju intersticijska pneumonija, hepatitis, osip i razvojni poremećaji. Kod mononukleoze inducirane citomegalovirusom postoje: groznica, atipična limfocitoza, limfadenopatija, hepatomegalija, proširenje limfnih čvorova.

Napredak bolesti je obično brz i završava smrću. U pojedinim slučajevima bolesnik se sprema.

Liječenje infekcije citomegalovirusom

U bolesnika bez imunodeficijencije ne upotrebljava se terapija, jer je imunološki sustav potpuno funkcionalan. Za druge se može koristiti ganglowir ili fosfat.
Monika Kozak

About Lucija Pretić 636 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*