LJEPOTA

Idiopatski artritis mladih

Adolescentni idiopatski artritis generaliziranog nastupa javlja se s karakterističnim promjenama koje se razvijaju unutar organa. Pacijenti pokazuju simptome perikarditisa, infarkta miokarda i endokarditisa kod nekih pacijenata na početku bolesti. Često samo dodatna ispitivanja omogućuju utvrđivanje prisutnosti tih promjena.

Pacijenti s malignim idiopatskim artritisom pokazuju bol u prsima i kratkoća daha. Drugo, mogu se razviti nepravilnosti i oštećenja srca. U nekim slučajevima, intersticijska pneumonija ili exudativna pleuralna upala pluća uočena su na početku ili tijekom napredovanja lezija.

Idiopatski artritis mladih u dišnom putu karakterizira kašalj, sub-febrilna stanja, bol tijekom disanja. Osim toga, promjene u gastrointestinalnom traktu su vidljive, osobito u dodatnim studijama koje mogu biti uzrok malapsorpcijskog sindroma. Opasna manifestacija bolesti je škrob, koji se može manifestirati bubrežnim, nadbubrežnim i gastrointestinalnim abnormalnostima.

U maleni idiopatski artritis, simptomi generalizirane bolesti su odsutni. Ova vrsta bolesti može biti uporni (nema više zglobova koji su zauzeti tijekom bolesti, u usporedbi s njegovim početkom) ili širenje (kada bolest napreduje zahvaćanjem većeg broja zglobova).

Češće kod djevojčica, osobito kod osoba mlađih od 6 godina. Kada ste stariji, obično vas upali jednim zglobom (npr. Jednim zglobom). U nekim slučajevima simptomi upale vaskularne membrane očne jabučice koegzistiraju. To može dovesti do trajne onesposobljenosti zbog promjena u vizualnom sustavu ili lokalnih razvojnih promjena (npr. U obliku kirurškog zahvata, kirurškog zahvata, kirurškog zahvata ili kirurškog zahvata). produljenje ili skraćivanje zahvaćenog ekstremiteta).

U starijoj djeci, 8. U nekim slučajevima opaža se upala irisa, a tijekom godina bolest može postati bolest spondiloarthropatije. Ponekad se može pojaviti manji oblik idiopatskog artritisa maligne bolesti s upalom želuca i asimetrično uključivanje zglobova gornjih i donjih ekstremiteta, au budućnosti može se razviti psorijaza.

Idiopatski artritis mladih s kardiovaskularitisom na tetivu povezan je s angažmanom zglobova i tetive prikolica od samog početka. Pored toga, može se pojaviti bol u sakralnim zglobovima ili u kralježnici. Ponekad se opaža upala vaskularne membrane oka. Takav tijek bolesti opažen je uglavnom kod dječaka koji su stariji od 8 godina. godinu dana star.

Kod adolescentnog idiopatskog artritisa višestrukog porijekla dolazi do brojnih upalnih promjena s oteklima, toplinom, smanjenom pokretljivošću i boli uočenim tijekom aktivnih i pasivnih pokreta u mnogim zglobovima uključenim u proces bolesti.

Škrob se može razviti sekundarno, au tom obliku postoji povećani rizik od trajnog invaliditeta. Iako u početnom razdoblju nema simptoma generalizirane bolesti, napredak bolesti može dovesti do perikarditisa i pogoršanja respiratornog djelovanja. Osim toga, gastrointestinalni trakt može biti poremećen.

Liječenje juvenilnog idiopatskog artritisa

Liječenje koje bi moglo uzrokovati simptome maleni idiopatski artritis još nije poznato. Glavni ciljevi terapijskog postupka su ublažavanje boli uz održavanje ispravne funkcije mišićno-koštanog sustava, liječenje simptoma koji ukazuju na generalizaciju procesa bolesti i nastojanje za pravilnim fizičkim razvojem djece.

U tu svrhu koriste se lijekovi koji mijenjaju tijek bolesti, citotoksičnost, biološke lijekove i glukokortikosteroide. Također je važno sanaciju pacijenata kako bi se poboljšala njihova ukupna fizička kondicija. Ponekad je potrebna operacija.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *