Četvrtak, 15 travnja

Herpesni dermatitis kože

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Herpes infekcije kože odvijaju se s multiformnim osipom. U kliničkoj su slici zabilježene i grinje i eritema, kao i erektiranje tipa urtikarije i male mjehuriće s herpetiformnim ili fazonskim rasporedom. Povremeno se mogu pojaviti veće veličine mjehurića u nekim recidivima. Karakteristična značajka je simetrija promatranih promjena.

Obično se abnormalnosti nalaze na koljenima i koljenima, u području sakralne kralježnice i na stražnjici, ponekad pokrivajući kožu oko ramena i glavu zajedno s licu.

Tijekom herpetskog dermatitisa opaženi su sustavni simptomi kao što su pruritus i pečenje, koji nisu adekvatni za ozbiljnost lezija kože i mogu biti dominantni simptomi.

U većini slučajeva, opće stanje pacijenata je dobro. Kod djece, visceralna bolest može prethoditi pojavljivanju lezija kože čak i za mnogo godina.

Tijek herpesnog dermatitisa dugotrajan je i bolest se ponavlja. Ponekad simptomi traju tijekom cijelog vašeg života. Važno je da tolerancija na hranu koja sadrži gluten varira od pacijenta do pacijenta.

Jod, koji je sastavni dio mnogih medicinskih pripravaka, prisutan je u većim količinama u nekoj hrani (npr. U obliku joda, joda ili drugih tvari), može pogoršati ili izazvati pojavu abnormalnosti. u morskoj ribi, trešnjama, jajima, grašak i drugima) ili u zraku, osobito u obalnim područjima.

Dijagnoza herpesnog dermatitisa

Dijagnoza herpesnog dermatitisa može se ustanoviti nakon što su pokazane tipične kožne lezije višenamjenskog karaktera i simetrična raspodjela na određenim mjestima. Pored toga, svrbež i gori, ponekad teški, a kronični tijek bolesti može ukazivati na herpetski dermatitis.

Ispitivanja potvrde su: histološka procjena tkiva uključenih u proces bolesti (demonstracija mikropora u koži papilla), imunološka procjena kože (određivanje zrnatih naslaga IgA antitijela) i laboratorijska ispitivanja krvnog seruma (potvrda prisutnosti tipičnih protutijela u slučaj koegzistencije enteropatije ovisne o glutenu).

U diferencijalnoj dijagnozi herpesnog dermatitisa važno je isključiti pemfigoid, koji može predstavljati slične kliničke znakove, ali ima relativno velike nepravilno raspoređene blistere. Pored toga, u pemfigoidu nema sustavnih simptoma.

Štoviše, diferencijacija herpesnog dermatitisa i herpetskog dermatitisa uključuje osip koji se razvija nakon što su uzeti neki farmakološki pripravci, a povijest bolesti, uključujući uporabu droga, važna je u tim slučajevima.

Osim toga, u njihovom se stadiju ne pojavljuje herpetski sustav kožnih lezija, koji su najčešće raspršeni na velikim područjima i karakterizirani brzim kliničkim putem s slabo označenim sustavnim simptomima. Abnormalnosti prestaju nakon prekida farmakološkog liječenja.

Liječenje herpesnog dermatitisa

Terapija herpesnog dermatitisa sastoji se u sustavnoj primjeni sulfonskih pripravaka koji imaju pozitivan učinak na lezije kože, ali ne oslobađaju crijevne lezije (prehrana bez glutena normalizira intestinalne abnormalnosti, a njegov učinak na osip zapažen je tek nakon 7-8 mjeseci, što omogućuje smanjenje doza sulfona i, u nekim slučajevima, njihovo povlačenje).

Važno je da stupanj intolerancije glutena varira između pacijenata. Neki od njih zahtijevaju apsolutnu prehranu bez glutena, drugi samo trebaju smanjiti količinu glutena koju uzimaju. Postavljanje praga za netoleranciju u ovom hranjivom sastojku često zahtijeva mnogo godina promatranja.

Razvoj malignih gastrointestinalnih tumora vjerojatno je povezan s neuspjehom praćenja prehrane bez glutena, što može imati preventivni učinak. Kronična primjena sulfona uzrokuje niz neželjenih reakcija kod nekih bolesnika, posebice anemija, žutica ili abnormalnosti perifernih živčanih sustava.

About Lucija Pretić
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *