LJEPOTA

Guillain-Barryov tim

Guillain-Barryov sindrom (akutna upalna demijelinizirajuća polyradiculoneuropatija) pripada skupini poliartritisnih bolesti koje uzrokuju oštećenje perifernog živca. To je stečena bolest s nejasnim uzrokom. To je uzrokovano neodgovarajućim odgovorom ljudskog imunološkog sustava na etiološki faktor, koji može biti virus (npr. Virus). Ebsteina-Barr, citomegalija, vagine i zoster) ili bakterija.

Kao rezultat imunološke reakcije, mijelinski omotač perifernog živca tijela je uništen. Ponekad se Guillain-Barryov sindrom može pojaviti nakon cijepljenja, nakon operacije, tijekom tumora (npr. U obliku cjepiva). limfomi) i bolesti uzrokovane abnormalnim imunološkim odgovorom (npr. limfomi u plućima, limfomi u plućima i drugi limfomi u plućima). sustavni lupus eritematosus).

Simptomi Guillain-Barreovog sindroma

Pojava Guillain-Barryovog sindroma vrlo često prethodi blaga infekcija dišnog trakta ili gastrointestinalnog trakta. Simptomi takve infekcije obično traju nekoliko dana, a nakon nekoliko tjedana pauze postoje simptomi oštećenja živčanog sustava.

Guillain-Barryov sindrom počinje slabljenjem donjih udova. Poremećaji osjetljivosti u obliku parestezije (osjećaj mravi hodaju na koži) ponekad prethode početku pareze. Uz progresiju bolesti, pareza se razvija u višim dijelovima tijela: torzu, prsima, gornjim udovima i mišićima lica.

Recesije dostižu svoj vrhunac u roku od nekoliko dana. Poremećaji govora, žvakanja i gutanja su vrlo česti. Stanje u kojem su uključeni respiratorni mišići je vrlo opasno, jer postoje poremećaji disanja koji ugrožavaju život. Senzorne disfunkcije su obično malo pogoršane. Glavni poremećaj je duboki osjećaj. Bol je za vrijeme prešanja na nerve trunks i mišiće česta i reflekti ispitani u pacijenta su oslabljena ili podignuta.

Guillain-Barryov sindrom karakterizira povećana tjelesna temperatura i brzina otkucaja srca. U laboratorijskim testovima cerebrospinalne tekućine može se primijetiti povećanje koncentracije proteina kada je prisutan točan broj stanica (takozvani “broj stanica”). (npr. fisija proteinskih stanica), tekućina je ponekad žuta. U ispitivanju funkcije mišića (elektromiografija), u kojem se opaža innervacija, opažen je patološki proces, usporavanje provođenja električnih impulsa i blokiranje vodljivosti.

Prepoznavanje Guillain-Barreovog sindroma

Tipični klinički tijek Guillain-Barryovog sindroma s prisutnošću karakterističnih simptoma (poput progresivne pareze od najmanje 2 udova, akumulacije simptoma od nekoliko dana do nekoliko tjedana), abnormalnosti u kliničkom pregledu (slabljenje ili uklanjanje dubokih refleksa) i promjene u ispitivanju funkcije provođenja unutar živaca i tipične slike proteinskog staničnog cijepanja promatrane u laboratorijskom pregledu cerebrospinalne tekućine potvrđuju dijagnozu.

Razlika u Guillain-Barryovom sindromu treba uzeti u obzir druge poliartritis slične simptome, toksične učinke određenih tvari (alkohol, teški metali, otrovi) na periferni živci, kompresijske promjene na leđnoj moždini (npr. Kičmena moždina, leđne moždine, leđne moždine, leđne moždine, leđne moždine, leđne moždine, leđne moždine itd.) i učinke kičmene moždine na kralježničnu moždinu. Glavni razlozi za to su: rak, diskopatija, poprečna upala kralježnične moždine.

Slični simptomi mogu se pojaviti tijekom infekcija s krvavim zglobovima s vertebralnim stupcem (borrelioza), meningitisa i encefalitisa raznih etiologija, botulizma i urbanizacije. Često, stanje smanjene ili povećane koncentracije kalija u serumu također dovodi do periodičnih infekcija.

Liječenje Guillain-Barreovog sindroma

U terapeutskom upravljanju Guillain-Barryovim sindromom, često je potrebno koristiti opremu za disanje ili održavanje (u oblicima koji uključuju inervaciju dišnih mišića i komplicirano pneumonijom). Osim toga, koriste se različite metode simptomatskog liječenja.

Imunoglobulini se primjenjuju iz farmakoloških tvari (u bolesnika koji izvješćuju unutar 2-4 tjedna od prvih simptoma i kod onih s poteškoćama u kretanju). Postoje i neke naznake za upotrebu zamjene plazme (plazmafereza).

Prognoza momčadi Guillain-Barry

Prognoza s Guillain-Barry općenito je dobra. Poremećaji obično dostižu svoj vrhunac u roku od nekoliko dana od pojave bolesti. Poboljšanje se često događa brzo, ali ponekad može potrajati nekoliko mjeseci kako bi simptomi nestali. Relapsi bolesti su rijetki. Neki pacijenti nemaju lijek – nastaje stalni invaliditet. Nekoliko posto može dovesti do takvih komplikacija kao što su: respiratorni neuspjeh, srčane aritmije, venska tromboza, plućna embolija, razvoj gutne pneumonije.
Mariusz Kłos

Komentari momčadi Guillain-Barry

Xoxo | 2013-05-17 19:53

Sad sam se razbolio, neposredno prije svibnja. Simptomi su se pojavili noću od ponedjeljka do utorka. U srijedu sam već bio u bolnici, u subotu sam prevezao Institut za psihijatriju i neurologiju i administriranjem imunoglobulina;) prestao sam hodati u četvrtak, a već sam uzeo svoje prve korake već u ponedjeljak;) Ukupno sam ležao 2 tjedna i ja Ja sam već kod kuće, hodam, nezavisna sam. Drago mi je što je tako brzo;) Pozdravite te;).

Ev || 2013-05-30 03:01

Srušio sam se u siječnju ove godine. 3 tjedna u klinici neurologije i 3 mjeseca u rehabilitacijskom odjelu. Sada se radi o loptici.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *