LJEPOTA

Gubitak u interventrikularnom septumu

Gubitak intervencijskog septuma (lat. Defectus sepii ventriculorum) najčešće je kongenitalni defekti srca, što rezultira krvlju koja prolazi s lijeve strane na desnu klijetku, što uzrokuje hipertrofiju kao krvni protok kroz malu cirkulaciju krvi.

Nedostatak može biti posljedica abnormalnog razvoja intervencijskog septuma već u fetusu ili može biti posljedica ozljede prsnog koša, rupture aneurizme membranskog dijela septuma ili frakture pogođenog mišićno-koštanog infarkta.

Nedostatak ventrikularnog septuma javlja kao kongenitalni nedostatak od 25%. Često se nalazi unutar membranskog dijela nego unutar mišićnog dijela.

Simptomi ventrikularne septalne defekte

– lagani umor novorođenčadi, osobito tijekom hranjenja,
– sistolički šum na lijevom rubu prsne kosti, u međukontalnim prostorima III i IV, grubi, holistički, najzgodniji duž lijevog ruba strijca iu donjem dijelu predistražne regije
– hipertrofija desne klijetke,
– ECG test otkriva djelomični ili potpuni blok u desnom dijelu Hisa snopa,
– Radiološko ispitivanje pokazuje: hipertrofiju desne klijetke, slabu hipertrofiju lijeve klijetke i atrija, prošireni plućni pramac i intenzivnije plućno vaskulariziranje.

U velikom gubitku membranskog dijela srca, cijelo srce može biti prošireno. Preokretanje curenja može uzrokovati morfološke promjene koje se javljaju već u dobi od 1-2 godine.

Liječenje ventrikularne septalne defekte

Liječenje ventrikularne septalne defekte djeluje kada: pacijent ne reagira na farmakoterapiju, ima svojstva početka plućne hipertenzije, curenje prelazi 50%. Mali gubici su skloni samoizlječenju kroz brtvljenje. Antibiotici se trebaju koristiti za izbjegavanje infektivnog endokarditisa.
Monika Kozak

– Interne bolesti “, Andrzej Szczeklik, praktična medicina, Krakow.
– Osnove patologije za studente medicine “, Groniowski, Kruš, izdavač PZWL, Varšava.
– Patologija “, Robbins, ur. Urban & Partner, Wrocław.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *