LJEPOTA

Fokusni oblik RollerDrivea

Žarišni oblik lupus erythematosus na koži razvija se u obliku eritematoznih i kapljevih lezija, koje su jasno odvojene od okoline i proširene periferno (šireći se od rubova lezija), povlačenjem iz središnjeg dijela ostavljajući atrofiju ili ožiljke za ožiljke. Tipična značajka je gruba površina koja nastaje suživotom procesa keratoze mijeha.

Najčešća lokalizacija žarišnog oblika lupus erythematosus je lice, uši i vlasište. U labijalnom crvenom području često se opažaju eritematozne i blago grube lezije, ponekad nestaju ili mliječne, a obično također utječu na kožu.

Rijetke lokalizacije uključuju mukozne membrane rezova i jezika, gdje lezije mogu oponašati druge bolesti, na pr. bolest kriške. leukoplasm . Povlačenje dlakave vlasišta vlasi povezano je s ožiljkom i trajnom alopecijom.

Klinički tijek žarišnog oblika lupus erythematosus obično je kroničan s teškim simptomima kože u proljeće i ljeti. Međutim, opće stanje pacijenata je dobro, au pomoćnim testovima obično nema abnormalnosti (ponekad se može povećati ESR, kao i razina gammaglobulina u krvnom serumu, a ponekad se opaža smanjenje količine bijelih krvnih stanica ) .

Fokusni oblici lupus erythematosus

Zarezana raznolikost žarišne duljine lupus erythematosus ne ostavlja ožiljke, međutim, keratoza mijeha može se značajno intenzivirati.

Raznolikost je rasplamsala žarišnu duljinu lupus erythematosusa s tipičnim veličanstvenim promjenama, koje daju put do trajnih, zagušljivih i dubokih ožiljaka.

Hiperkeratotska ili papularna vrsta žarišnog lupus erythematosusa karakterizira pojačana keratoza koja ostavlja neravne, rastegnute i depresivne ožiljke.

Fobije lupus erythematosus su smrzotine s ljubičastim lezijama, koje su povezane s koegzistencijom vaskularnih abnormalnosti, a najčešći su nos, čašica i ruke.

Žarišna duljina lupus erythematosus karakterizira tipične promjene na licu, gornjem dijelu i koži oko dekoltea.

Dijagnoza žarišnog oblika lupus erythematosus

Dijagnoza žarišnog oblika lupus erythematosus temelji se na promatranju kožnih lezija s tipičnim značajkama i sklonosti napuštanju ožiljaka i njihovu karakterističnu lokaciju.

Štoviše, štetni učinak sunčevog zračenja i kroničnog tijeka bolesti, s razdobljima pogoršanja i usporavanja procesa bolesti, upućuju na oblik ograničenog lupus eritematosusa. Histološki i imunopatološki pregledi dijelova kože imaju pomoćnu ulogu.

U diferencijaciji žarišnog oblika lupus erythematosus uzima se u obzir nekoliko bolesti s sličnim kliničkim značajkama. Multiformni osip koji nastaje kao posljedica sunčevog zračenja karakterizira keratoza i ožiljke od mijeha, što ga razlikuje s ograničenom lupus eritemom.

Trądzik je ružičasto u boji s grudama i pustulama i eritemom pemfigusa s folikularnim lezijama. Osim toga, tijekom dijagnostičkog postupka treba isključiti lupus tuberculosis (tipični noduli s tendencijom raspadanja, nema preosjetljivosti na sunčevu svjetlost i nema značajne morfološke slike ulomaka).

Liječenje žarišne duljine lupus erythematosus

Sustavna terapija ograničenog lupus eritematosusa temelji se na korištenju polusintetskih preparata s anti-malarijalnim učinkom, međutim tijekom njihove primjene mogu se pojaviti opasne nuspojave pa je nužno redoviti oftalmološki i laboratorijski nadzor i periodično ispitivanje jetrenih enzima.

Dodatno, blagotvorni učinci se postižu primjenom vitamina PP, amida nikotinske kiseline. Ako se bolest pojavljuje s određenim intenzitetom keratoze balona, može se koristiti aromatski retinoid. U nekim pacijentima, pokazalo se da su sulfoni učinkoviti kada se primjenjuju tijekom razdoblja od nekoliko tjedana ili mjeseci (ova terapija može biti povezana s upotrebom antimalarijskih sredstava).

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *