Četvrtak, 15 travnja

Dobrodošli Vi još uvijek imate dijagnozu utorak Hyperaldosteronism?

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Sekundarni hiperaldosteronizam je niz bolesti uzrokovanih ekstrarenalom povećanom aldosteronskom izlučivanjem zbog povećane aktivacije hormonskog enzimskog sustava renin-angiotenzina (RAA). Karakterizira ga pojačano lučenje ARO i angiotenzin II.

Hiperaldosteronizam se pojavljuje u sljedećim slučajevima: nefropatija, hipertenzija, trovanja trudnoća, bolesti bubrega, kontracepcija, stenoza bubrežne arterije, gubitak vode i elektrolita, prekomjerno opskrbljivanje kalija, gubitak natrija, hipovolaemija, prekomjerna proizvodnja ACTH-a, uzimanje laksativnih i diuretskih lijekova, zatajenja srca, infarkta miokarda, bubrežnog tumora.

Neki od gore navedenih stanja utječu na funkciju jetre. Ako se učinkovitost jetre smanji, može doći do nepravilnih metaboličkih promjena kormila i akumulacije aktivnog hormonskog oblika. To rezultira posebnim slučajem sekundarnog hiperaldosteronizma, tj. “Hiperaldosteronizma”. cirrozu i pasivnu zagušenja jetre.

Sekundarni hiperaldosteronizam može se pojaviti iu slučaju hiperinemije uzrokovane neoplazmom glomerularnog aparata.

Dijagnoza sekundarnog hiperaldosteronizma

U slučaju sekundarnog hiperaldosteronizma, aldosteronemija i aldosteronurija nisu značajne. Indikacije mogu uključivati oštećeni metabolizam, promijenjenu lučenje bubrega i poremećaj metabolizma.

Liječenje sekundarnog hiperaldosteronizma

Liječenje sekundarnog hiperaldosteronizma temelji se na liječenju osnovne bolesti.
Zhaneta Malec

Komentari Sekundarni hiperaldosteronizam

A | 2012-10-23 20:39

Dobrodošli Tko još ima dijagnozu hiperaldosteronizma u utorak?
Dijagnosticirali su me u meni i htjela bih pričati o tome.

About Lucija Pretić
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *