LJEPOTA

Cambridge dijeta

Cambridge dijeta

Cambridgeova prehrana temelji se na vrijednostima opskrbe energijom u rasponu od 1500 do 800 ili čak manje. Dijeta sadrži sve hranjive tvari: protein, malu količinu ugljikohidrata i masti, vitamina i minerala u količini potrebnoj za tijelo.

Prehrana su u obliku industrijski pripremljenih juhica, šipki i pića u prahu. Tijekom 3 tjedna stroge prehrane, nakon koje slijedi 2 tjedna mješovita dijeta, gdje su gotovi proizvodi pomiješani s običnim obrocima, Weight Loss je približno 3 kg.

Ova dijeta također pomaže smanjiti koncentraciju LDL i triglicerida u krvi, kao i koncentraciju glukoze i krvnog tlaka.

Dijeta je stvorila znanstvenik sa Sveučilišta Cambridge, koji je već 1960. bio zainteresiran za pretilost. Godine 1968. počeo je raditi na razvoju prehrambenih formula. Dijeta je trebala imati sljedeće značajke: …

 • gubitak tjelesne težine sličan onome što je postignuto štrajkom glađu, ali bez nuspojava
 • adekvatnu opskrbu proteina kako bi se spriječio gubitak tjelesne mase bez masnoće
 • smanjen opskrba ugljikohidratima, što uzrokuje laganu ketozu i smanjuje osjećaj gladi
 • adekvatnu opskrbu vitaminima i mineralima kako bi se spriječili nutritivni nedostaci.
 • Nakon studije, prehrana je promaknuta u klinikama pretilosti u Londonu i Cambridgeu. Konačno, Cambridge dijeta je pokrenuta za prodaju u Velikoj Britaniji 1984.

6 stupnjeva Cambridge prehrane

Weight Loss temelji se na 6 razina energije. Dnevna energetska vrijednost kreće se od 415 kcal do 1500kcal. Sljedeća pravila moraju se strogo pridržavati.

 • Grade 1shema između 416 i 615 kcal kcal može se koristiti samo uz suglasnost i pod liječničkim nadzorom liječnika. Posvećena je osobama koje zahtijevaju brzu upotrebu Weight Loss, ali bez zdravstvenih ili kontraindikacijskih lijekova. Ovaj stupanj temelji se isključivo na gotovim jelima Cambridge prehrane. Može se koristiti najmanje 1 tjedan i najviše 3 tjedna.
 • Grade 2odgovara 810 kcal / danu. Ne može trajati dulje od 3 tjedna. Osim 3 Cambridge prehrambenih proizvoda i velike čaše mlijeka 0,5% masti, dopušteno je jedno uobičajeno jelo s kalorijskom vrijednošću od 260 kcal.
 • Grade 3– 1000 kcal / dan. Temelji se na dvije Cambridge dijetalne hrane, velikom staklu mlijeka od 0,5% masti i 2 konvencionalne obroke: doručak (200 kcal) i ručak (400 kcal).
 • Grade 4– 1200 kcal / dan. Kako se količina konzumiranih kalorija povećava, broj konvencionalnih obroka povećava se na 3: doručak (200 kcal), drugi doručak (200 kcal) i ručak (400 kcal). Još uvijek trebate jesti 3 obroka u Cambridgeu i 1 veliku čašu mlijeka s 0,5% masti.
 • Grade 5je stabilizacija hrane, – 1500 kcal. U ovoj fazi poslužuje se jedna Cambridge dijeta plus 0,5 litara mlijeka s 0,5% masnoće i 4 konvencionalne obroke: doručak od 250 kcal, drugi doručak od 300 kcal, desertni ručak od 500 kcal i popodnevni obrok od 100 kcal.
 • Grade 6je razdoblje održavanja smanjene tjelesne težine i odgovara kaloričnoj vrijednosti više od 1500 kcal. Kako bi se izbjegli posljedice, preporučuje se povećana tjelesna aktivnost.

Pijte 2 litre tekućine tijekom cijele prehrane. Staze od 3 do 5 trebaju trajati dva tjedna, ali se mogu produžiti.

Cambridge dijete ne smije se koristiti:

 • trudnica i majke
 • mlađe od 18 godina, – mlađe od 18 godina, – mlađe od 18 godina, – mlađe od 18 godina
 • pacijenata nakon infarkta miokarda ili moždanog udara i osoba koje su prošle ozbiljne operacije u posljednja 3 mjeseca.

Treba imati na umu da su takve bolesti kao što su otkazivanje bubrega i jetre, šizofrenija, teška depresija, anoreksija i bulimija, dijabetes tipa 1, hipertireoza, Cushingov sindrom, porfirija i srčana bolest. U slučaju blage bolesti srca, bubrega, gušterače i jetre, dijabetesa tipa 2, gallstones, urinarnog trakta i hipertenzije, liječnik uvijek odlučuje hoće li koristiti Cambridgeovu prehranu ili ne.

Prednosti Cambridgeove prehrane

 • Pripremljene juhe, pića, kokteli i prašci ne zahtijevaju posebne vještine i vrijeme za pripremu.
 • Brzo Weight Loss

Cambridge Mini Dijeta

 • Kao rezultat razvoja ketoze, posebno kod dijeta s najnižom kaloričnom vrijednošću, osjećaj slabosti i pospanosti, mučnine i povraćanja može se pojaviti neugodan miris usta.
 • Može doprinijeti smanjenju osnovnog metabolizma
 • Može uzrokovati zatvor
 • Gotovi proizvodi Cambridgea su skupe.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *