LJEPOTA

Bolesti koštanog sustava

Nekroza boli u praznom hodu je proces koji dovodi do smrti komponenti koštanog tkiva i susjedne koštane srži zbog poremećaja cirkulacije krvi, što dovodi do smanjenja opskrbe krvi i anoksije kostiju. Ovo stanje je uobičajeno kod muškaraca, obično prije 50 godina. Starenje: – rođendan. Najčešći uzrok je trauma, osobito kada se kombinira s proksimalnim lomom.

Osteoporoza

Osteoporoza je generalizirana bolest koštanog sustava, povezana sa smanjenjem koštane mase i poremećajima koštane mikrostrukture, što dovodi do povećanog rizika od prijeloma. Bolest je jedna od najčešćih bolesti koje se javljaju u starijoj dobi, posebno kod žena u postmenopauzi. Promjene se temelje na metaboličkim poremećajima metabolizma kostiju. Ravnoteža u procesu stvaranja i.

Pagetanska bolest

Pagetova bolest (deformirajuća upala kostiju) je proces koji je ograničen na jednu ili više žarišnih točaka i ima nepoznat uzrok. Karakterizira ga povećano i kaotično preoblikovanje kosti s većim rizikom od razvoja deformacija, kronične boli, prijeloma i komplikacija živčanog sustava i vezivnog tkiva. Pagetova bolest je druga najčešća bolest.

osteomalacija

Osteomalazija je generalizirana koštana metabolička bolest uzrokovana nedovoljnom mineralizacijom spužvastog i kompaktnog dijela. Nedovoljna akumulacija kalcijeve soli u koštanom tkivu dovodi do slabljenja krutosti i savijanja kosti zbog opterećenja, te konačno do trajnih deformacija unutar koštanog tkiva. Osteomalazija je relativno česta.

Frakcije radijalnih i lakih kostiju

Trauma podlaktice uzrokuje da sila djeluje na oba kosti – radijalna i lakat, tada se javlja prijelom oba kosti ili jedan od njih, ali s koegzistencijom dislokacije u lakat ili carpalni spoj neraskidivih ekstremiteta. Vrste radijalnih i lučenih prijeloma kostiju Razlikuje se lom lomljenja Monteggia (dislocirani frakturni lak).

Frakcije unutar epifize distalnog polumjera kostiju

Fraktura na tipičnom mjestu – ravna, nazvana fraktura tipa Collesa – javlja se najčešće. Karakteristična značajka je pomicanje i savijanje radijalne frakture kostiju uzrokovane ozljedama. Takve prijelome pojavljuju se u srednjoj i starijoj dobi, pojavljuju se u mehanizmu pada na ispruženom ekstremiteta u dorzalnom zavoju zgloba (tijekom pada udova).

Nepravilna bolest odraslih

Još uvijek bolest je oblik maleni idiopatski artritis. Karakterizira ga groznica, osip kože, limfadenopatija i širenje slezene, kao i upalne lezije u zglobovima. Bolest obično počinje prije dobi od 16 godina. Međutim, prvi simptomi također mogu nastati u odraslih osoba. Uzroci bolesti nisu.

Prijelomi humera

Prijelomi proksimalnog dijela humerusne kosti Najčešći prijelomi proksimalnog dijela humerusne kostiju su fraktura kirurškog vrata (ostale prijelome uključuju anatomski vrat, često kompliciranu sterilnom nekrozom glave humera i frakturama od većeg kvržica, obično konzervativno tretirani). Često se javlja, osobito kod starijih osoba. Stvoreno je u.

Prijelom kosti stopala

Frakcije u stopalima uključuju frakturu gležnja, frakturu pete, frakturu metatarsa i frakturu prsta. Zbog blizine lokacije ovdje su opisani i daljnji prijelomi epifize sjenke kosti, iako te strukture nisu uključene u područje nogu. Prijelom kosti gležnja Prijelomi u kosti gležnja nisu česti, obično nastaju kao rezultat neizravnog prijenosa.

Urođena visoka lopatarska pozicija

Urođena visoka pozicija ramena (Sprengelova bolest) je razvojni nedostatak područja kralježnice i ramena, što se očituje zbog pogrešnog položaja lopatica i ograničenja pokretljivosti lamela. Bolest je rijetka razvojna mana, pri čemu se većina pacijenata pojavljuje samo na jednoj strani. Genetska predispozicija vjerojatno će postojati u nekim slučajevima, ali ne i kod drugih.

Scheuermannova bolest

Scheuermannova bolest inače je bol u leđima koja se pojavljuje tijekom puberteta i manifestira se prekomjerno prsnim kyfozom, povremenim bolnim bolestima i karakterističnim promjenama u radiološkoj slici, što predstavlja izražen poremećaj procesa intradentrikularne lužernosti tijela kralješaka. Učestalost pojavljivanja nije točna.

Vertebral apicture i kralješci

Kičmena moždina je patološko stanje diskontinuiteta unutar luka kralješaka, što uzrokuje da kralješci budu podijeljeni u dva dijela. Vertebralni stup može biti mjesto razvijanja kralježnice, tj. Naprijed kretanja prednjeg dijela kralježaka, s kojim se također kreće cijela kralježnica koja leži iznad. Razlozi takvih promjena nisu posve jasni.

Coliosis

Kolioza (lateralna torzija kralježnice) je razvojna deformacija kralježnice i torza. Bolest se razvija tijekom vegetacijskog razdoblja. Prekoračenje određenog raspona reverzibilnih promjena dovodi do nastanka stalne države. Razdoblja napretka bolesti podudaraju se s fazama rasta kralježnice. Izvorna pomaka prate poremećaji rasta sustava.

Prijelom kljuĉne kosti

Klavikula igra važnu ulogu u funkcioniranju gornjeg ruba udova, podupire krilni zglob od ramena, čvrsto osigurava mišiće i ligamente te pruža zaštitu za ramena i krupne strukture vrata maternice. Osim toga, spojevi na ovom području omogućuju punu pokretljivost gornjeg dijela. Frakcije u ovratniku mogu biti uzrokovane ozljedom.

Prijelomi bedrene kosti

Ovisno o mjestu oštećenja kostiju femura, može se razlikovati nekoliko vrsta prijeloma: frakture femura, frakture vijaka, frakture femurnih vratila i prijelomi unutar daljnje epifize. Frakcije vratnice bedrene kosti Prijelomi vratnog kraka karakteristični su za starije osobe zbog njihovih progresivnih promjena u tijelu.

Hipertrofična osteoartropatija

Hipertrofična osteoartropatija je bolest kostiju i zglobova koja se očituje promjenom oblika prstiju, dugom upalom kostiju i artritisom. Bolest može biti primarna ili se razvija tijekom drugih bolesti. Hipertrofična osteoartropatija može pratiti bolesti pluća (cistična fibroza, plućna fibroza, neoplazme izvedene iz plućnog tkiva, itd.).

Frakture zdjelice

Uzrok prijeloma zdjelice može biti iznenadna i snažna kontrakcija mišića (tzv. “Grčevi”). prijelomi), ozljede tipa drobljenja i neizravne ozljede, npr. pri skakanju s visine. Prijelomi se manifestiraju spontanom boli unutar oštećenog područja. Simptomi se pogoršavaju kada se pokušate kretati. Kada se kreću prijelomi, pojavljuje se skraćeni simptom.

Bolesti kostiju i zglobova

Bolesti kostiju i zgloba ili osteohondrodisplasije su stanja nastala zbog abnormalnog procesa stvaranja elemenata kostiju i zgloba i drugih poremećaja rasta i razvoja dugih kostiju i kralješaka (upravo struktura mamaca, epiphiza, epigastrične hrskavice i stabljike). Oni se manifestiraju poremećajima mobilnosti. Kosti i zglobovi su rijetki.

Prijelom noža

Prijelomi na ramenu najčešće utječu na osobe srednje dobi i uzrokovane su prometnim i sportskim nesrećama, uglavnom kao rezultat djelovanja izravnog ozljeđivanja poticaja. Sljedeći prijelomi se razlikuju unutar noževa ramena: izbočina ramena, lomljenja izbočina, gornjeg kuta, površine zgloba, vrata, stabljike i donjeg donjeg lijevog kuta. Fraktura .

Kompleks Sudetenland

Sudetenlandski sindrom (ili Sudetenlandova bolest, algodistrofija ili refleksna simpatička distrofija) najčešće je posljedica ozljeda ili oštećenja, a najčešće utječe na udove koji pokrivaju veća područja od područja izravne traume stimulacije. Ona se manifestira u boli, cirkulacijskim poremećajima, oštećenju funkcije strukture, koja.

Prijelomi u zglobu koljena

Frakcije glave i vrata radijalne kosti javljaju se kod odraslih u obliku izolirane, nekomplicirane dislokacije unutar lakta ili radijalnog łokewalk zgloba. Mehanizam oštećenja obično se sastoji od pada na ispruženu ruku, glava radijalne kosti pogoduje glavu humerusne kosti – to je neizravna ozljeda. Liječenje fraktura vrata.

Prolivena upalna fasada s eozinofilijom

Prolivena eozinofilna upala fascije (ili Shulmanova bolest) kronični je sistemski poremećaj vezivnog tkiva s tipičnim otvrdnjavanjem prevlake. Pored toga, u laboratorijskom testu serumskih razmaza uočeno je povećanje eozinofilnih nivoa (tip bijele krvne stanice uglavnom odgovorne za alergijske i parazitske reakcije).

Reumatoidni artritis

Reumatoidni artritis (ili kronični progresivni posjetitelj) je sustavna bolest vezivnog tkiva koja se razvija na osnovu abnormalnog imunološkog odgovora tijela. Bolest je karakterizirana nespecifičnim artritisom i nenartikalnim abnormalnostima. S vremenom se razvijaju komplikacije organa, što dovodi do invaliditeta.

Bolni sindrom ramena

Bolni sindrom ramena je bolest koja može biti uzrokovana raznim upalnim procesima koji se razvijaju unutar prikolica za tetive (tzv. “Sinusni sindrom”). entezopatije), koji uzrokuju bol tijekom kretanja i odmora i smanjene pokretljivosti u ramenu. Bolni sindrom ramena može biti uzrokovan upalnim procesima koji se odvijaju u strukturama hrbatnog brijega.

hondrokalcinoze

Hondrovalcinoza ili pretpostavljena dna bolest je bolest uzrokovana akumulacijom kristala dihidriranog kalcijevog pirofosfata u strukturama zglobne hrskavice. Kemikalija se također treba navesti u zglobnoj tekućini. Učestalost chondrocalcinosis nije u potpunosti poznata, a pojavljuje se rjeđe kod žena, posebno prije dobi od 50 godina. Frekvencija.

Sindrom zglobnog karpalnog tunela

Sindrom zglobnog karpalnog tunela je bolest koja pripada grupi takozvanih “krvnih žila”. kompresijske neuropatije srednjeg živca. To je uzrokovano previše ograničenim prostorom zglobnog kanala, što uzrokuje simptome pritiska na živac u njemu. Središnji živac proizlazi iz humerusnog plexusa, prolazi kroz lakat, a zatim između glave mišića.

Artritis u zglobovima

Artritis je karakteriziran kombinacijom kliničkih znakova povezanih s oštećenjem zglobne hrskavice i subchondralnog sloja kosti, što dovodi do nepravilnosti u epifizi kosti i razvoju upale. Dominantni simptomi su bol u zglobovima, smanjena pokretljivost, pucketanje i upalne promjene različitih težina. Bolest.

fibromialgija

Fibromialgija je sindrom bolesti karakteriziran pojavom teške boli u raznim lokalizacijama, osobito na mjestima izloženim pritisku. Pored toga, razvijaju se simptomi neispravnosti autonomnog sustava i funkcionalnih poremećaja. Fibromyalgia se javlja u oko 3 posto stanovništva. javnost.

Psorijazni artritis

Psorijazni artritis je kronična upalna bolest koja se razvija kod osoba s psorijazom i pripada grupi tzv. Psoriasis. Spondiloartropatija . Psorijaza se nalazi u oko 2% populacije. Broj ljudi s tim simptomima kože povećao se, dok se artritis dogodio u nekoliko posto ljudi s tim simptomima kože. Psorijazni artritis nije češći kod žena i muškaraca, već u svom obliku.

Reaktivni artritis

Reaktivni artritis, ili Reiterov sindrom, kombinacija je subakutnog ili kroničnog artritisa s uretritisom i konjunktivitisom. Ova bolest se definira kao asimetrični, sterilni artritis, naročito u donjim udovima, uz koegzistenciju s procesom bolesti u prikolicama za tetive. Reaktivni artritis prethodi infekciji.

Dugi urat

Dno urina je upala zglobova uzrokovanih akumulacijom natrijevog urata u zglobovima, sekundarnu apsorpciju ovih kristala i formiranje kristalnih naslaga u tkivima. U početku je bolest karakterizirana napadajima, a kako bolest napreduje, javljaju se trajne upalne promjene u zglobovima i unutarnjim organima. Donji dio urina je češći.

Reumatska groznica

Reumatska groznica, prema klasifikaciji reumatskih bolesti, pripada skupini bolesti nazvanih artritisom. Tipična značajka tih bolesti je razvoj upale unutar nekoliko dana ili tjedana kao rezultat infektivnog faktora. Reumatska groznica je autoimuna, sistemska upalna bolest. Razvija se u.

Ozbiljni artritis u kralježnici

Ukočeni spondilitis ili Bechterev-ova bolest je kronični i općenito progresivni upalni proces koji utječe na sakralne zglobove, male zglobove kralježnice, svoje vlaknaste prstene i ligamente, što dovodi do njihovog progresivnog učvršćivanja i imobilizacije. Procjenjuje se da bolest može utjecati na oko 1% populacije.

Virusi artritisa

Artritis je kliničko stanje povezano s prisutnošću virusa u zajedničkim strukturama. To je manje uobičajeno od bakterijskog artritisa. Može se pojaviti kod ljudi s čimbenicima rizika, najčešće je uzrokovan parvovirusom B19, virusom rubeole (posebno kod odraslih žena), svinjama (osobito muškarcima), virusom HIV-a, upalnim virusima.

Sindrom karpalnog tunela živčanog živca

Karpalni tunel živčanog lakta, ili Guyonova, formira se kukom kuka, kostiju i poprečnom ligamentu zapešća, ili zubnom zavoju. Nagnuti lakat u svom kanalu dijeli se u površinsku granu (uglavnom koja sadrži senzorska vlakna) i duboku granu (uglavnom motornih vlakana koja urode mišiće). Uzroci pobune.

Skup dužičnog kanala

Nagnuti lakat izlazi iz humerusnog plexusa i prolazi kroz kanal za lakat, koji nastaje srednjim epikondifalusom humerusa, ileum ligamenta i tetive, koji se nalazi između glava mišića savijenog zgloba. Ozljede, degenerativne promjene ili upalne promjene obično dovode do suženja kanala. Često se pojavljuje sklop zglobnog kanala.

Dijabetska osteoartropatija

Dijabetska osteoartropatija odnosi se na promjene u osteoartikularnom sustavu u tijeku dijabetesa, pogotovo kada se slabo liječi i visoka razina šećera. Akutna artropatija javlja se u manje od postotka osoba s dijabetesom. Dijabetska osteoartropatija obično javlja između 50 i 50 godina, 60 godina, s jednakom učestalosti za oba spola.

Artritis u šećernoj bolesti

Pretilost pridonosi osteoartritisu u tijeku dijabetesa, što se uglavnom vidi kod bolesnika s drugim tipom dijabetesa. Dakle, osteoartritis je češći i razvija se brže nego u općoj populaciji, a također je izraženiji. Abnormalnosti se uglavnom odnose na velike zglobove (uglavnom koljena). U bolesnika s tom bolesti.

Dijabetički artritis

Dijabetična cheiroartropatija, ili pseudo-skleroderma, ograničenje je pokretljivosti zglobova povezane s dijabetesom. Bolest se razvija kao rezultat zadebljanja i otvrdnjavanja kože, koja sliči simptomima koji se javljaju u sistemskoj sklerozi. U pravilu, bolest utječe na dorzalnu kožu ruku. Procjenjuje se da se dijabetička cheiroartropatija razvija čak iu višim pacijentima.

Juvenilni idiopatski artritis

Juvenilni idiopatski artritis je bolest vezivnog tkiva koja se javlja kod djece, jedna je od najčešćih upalnih i reumatskih bolesti, utječe na sve ljude, bez obzira na rasu ili širinu. Adolescentni idiopatski artritis malo prevladava kod djevojčica. Postoji nekoliko oblika bolesti: oko početka.

Bakterijski artritis

Bakterijski artritis je prisutnost bakterija u sinovijalnoj membrani ili zglobnoj šupljini i u periartikularnim tkivima. Ovisno o kliničkom tijeku, razlikuje se akutni ili kronični oblik. Bakterijska upala je jedan od najčešćih (virusni, gljivični ili parazitski je manje uobičajen), bolest nije uobičajena i ovisi o m. među ostalima iz dobi i širine.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *