Četvrtak, 15 travnja

Atrijska tahikardija je supraventrikularna tahikardija

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Atrijska tahikardija je supraventrikularna tahikardija u kojoj brz ritam srca potječe iz atrija. Ritam srca u atrijskoj tahikardiji obično je 100-250 otkucaja u minuti.

Atrijska tahikardija može biti unifokalna (jednobojna) ili multifoka (multi-oblikovana). Atrijska tahikardija prolazi kroz chtaG_BX s atrioventrikularnim blokom drugog stupnja.

Prepoznavanje atrijske tahikardije

U elektrokardiografskom pregledu za atrijsku tahikardiju, pozitivne P-valove prethodi QRS sindrom. P spoj može biti okultiran T-spojom koji prethodi QRS, budući da se P-spojnice obično pojavljuju u drugoj polovici ciklusa tahikardije. Dijagnoza atrijske tahikardije zahtijeva elektrofiziološko ispitivanje.

Uzroci atrijske tahikardije

Atrijska tahikardija često je povezana s overdoseom digitalis (overdose), koji se koristi za liječenje bolesti srca (povećava kontraktilnost srčanog mišića, poboljšava performanse srca, što srce radi sporije, ali učinkovitije). Atrijska tahikardija može proizaći iz raznih bolesti srca i također može porasti u slučaju nedostatka kalijuma (hipokalemija).

Liječenje atrijske tahikardije

Obično se adenozin, intravenski beta blokatori i blokatori kalcijevih kanala primjenjuju za liječenje atrijske tahikardije. CzAsami daje druge lijekove protiv srčane aritmije, ponekad električnom kardioversijom ili povećanom napetosti živčanog živca. U liječenju atrijske tahikardije uzrokovane prekomjernom dozom digitalisa, osim povlačenja digitalisa, primjenjuje se kalijev klorid.
Zhaneta Malec

– Interne bolesti “, Andrzej Szczeklik, praktična medicina, Krakow.
– Interne bolesti “, Franciszek Kokot, ur.

About Lucija Pretić
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *